Na és itt a meggyes rétes is, vagy a meggyes-mákos...
sponsored links
Ugyanúgy készül mint a többi, csak a kinyújtott tésztát amikor meglocsolom 3-4 ek. olajjal utána 10 dkg-nyi enyhén és szárazon megpirított búzadarát egyenletesen rászórok, ezek után egyenletesen elterítem rajta a meggyet - jelen esetben 2 ü. meggybefõtt, természetesen levétõl leszûrve, ha frissbõl készül akkor 1 kg magozott érett meggy, a dara fogja magába szívni a keletkezõ további folyadékot - majd jöhet a cukor, fahéj és 2 tasak vaníliáscukor rá és feltekerem, tetejét kissé megolajozom még és mehet a sütõbe.
Lehet meggyes-mákos is, akkor a darált mák veszi át a pirított dara szerepét, azaz a felesleges lé felszívását.
Minden ugyanúgy készül, mint az almás mákosnál, csak alma helyett vagy 1 kg magozott meggyet, vagy ...