Na, végre
sponsored links
Már régóta szerettem volna kipróbálni a cseresznye salátát, egy régi emlékkép alapján.
Remélem ismertek, és senki nem gyümölcssalátára gondol.
Mindig is letapadtak bennem a kicsit fura és Õrültnek tûnõ dolgok, aztán, akár évek múlva is de elõjönnek; szerintem száz recept közül, bekötött szemmel is a legfurcsábbat választanám. Ez van. ;)
Szóval a cseresznye salátát elõször majonézes, diós és kakukkfüves változatban láttam, egy kis jégsalátával kiegészítve. Most, hogy ez eszembe jutott utána néztem a világhálón és nem túl nagy meglepetésemre több variációval is találkoztam.
Volt, kérem szépen, olyan ahol csak a saláta egy kis részét képezte, és voltak a bátrabbak, ahol viszont már töményebb, erõsebb ízû sajtokkal és húsokkal kombinálták. Mindezek mellett mégis a leggyakoribb a lilahagymás változat, amit azonnal el kellett készítenem, bár ezekben a receptekben szerepelt méz is, de én annyi finom, édes és magyar cseresznyét kaptam, hogy ezt kihagytam; de egy leheletnyi chili pöttyent bele.
Valamiért, úgy érzem elõbb vagy utóbb, a majonézes variációt is ki kell próbálnom.
MOZZARELLA, LILAHAGYMÁS-CSERESZNYE SALÁTÁVAL
2 személyre
Hozzávalók:
2 mozzarella
15-20 dkg cseresznye (kb.:20-25 szem)
1/2 db lilahagyma
2 ek. almaecet
4-5 ek. olívaolaj
chili pehely
petrezselyem zöldje
bors, só
A lilahagymát apró kockákra vágjuk és lesózzuk, félretesszük.
A cseresznyét kimagozzuk, ha szép nagyok félbe is vághatjuk; majd hozzáadjuk a hagymához, meglocsoljuk az almaecettel, borsozzuk, aprított petrezselyemzöldet szórunk bele és ízlésünk szerinti chili pehellyel ízesítjük, jól összekeverjük és a végén az olívaolajjal is átforgatjuk.
Jól lehûtve, a felkarikázott mozzarella tetejére tálalva kínáljuk.
Jól lehûtve, a felkarikázott mozzarella tetejére tálalva kínáljuk.