N.Y. cheesecake a pohárban ? hûsítõ epres desszert
sponsored links
Egy hûsítõ mascarponés, epres pohárkrémrõl van szó igazából, de a múltkori New York utáni sóvárgásomnak köszönhetõen megszállt az ihlet, és elneveztem New York cheesecakenek ? pohárban. Mert ugye akár ez is lehetne. Keksz ? pipa. Krémsajtréteg ? pipa. Eper a tetején ? pipa.
Elképesztõen finom, én még embert nem láttam, aki ne tolta volna be az egészet egy ültõ helyében. Használjuk ki az utolsó epres napokat, heteket. Ha csúnyácska példányokat kapnánk a piacon, akkor sem kell berezelni, tegyük az epreket egy kis lábosba, egy kis citromhéjjal és vaníliás cukorral fõzzük addig, amíg egyet rottyan, és kész a villám eperlekvár a krém tetejére.
Nyilván nem a legnagyobb konyhai kunszt, amire az ember lánya képes, de nem is kell mindig halálra törnünk magunkat, hogy valami 4 órás munkával szuperdesszertet produkáljunk az asztalra! Ráadásul a sütõt sem kell hozzá bekapcsolni! Huhh! Ez a desszert is az ?ovis? kategóriába tartozik, hiszen ha feldaraboljuk a gyerekeknek az epret, simán elkészítik a többi részt. Egy módon tehetünk bele valami kis villantást: ha a kekszet saját magunk sütjük, ezen recept alapján. (Én is vittem magammal a Balcsira belõle, nem bántam meg.) A házi keksz annyit dob rajta, mint egy sima kis pamut nyári ruhán egy jó cipõ. Indulhatunk vele a partiba!
Nálam ez a pohárkrém még a pihenõs balatoni hétvégén készült, de már alig várom, hogy elkészítsem friss finom õszibarackkal is.
Hozzávalók (4 kis pohárhoz):
250 gr mascarpone
175 gr görög joghurt
2 ek. porcukor vagy méz
vaníliás cukor (2-3 kiskanál házi vagy egy zacsi bolti)
10 dkg eper
10 dkg vajas keksz
Leírjam az elkészítést egyáltalán?!
Szóval a kekszet összetörjük morzsásra, géppel, vagy kézzel, ahogy tetszik.
A krémhez kikeverjük kézi habverõvel a hozzávalókat. Egy pici citromlé vagy citromhéj is jót tesz neki, de nem szükséges feltétlenül.
Az epret icuri picuri darabokra vágjuk. Tényleg legyen nagyon picike, hogy könnyebben tudjuk adagolni a pohárba, valamint ha ici-pici darabok vannak, akkor minden falathoz jut egy darab eper is. Nem utolsó szempont!
Egy kiskanál segítségével tegyünk egy kis krémet a pohár aljára. Ez azért kell, hogy a kekszréteg alulról-felülrõl kapja a nedvességet, és megpuhuljon egy picit a morzsánk. Krém-keksz-krém-eper. Ez a menet. Ha kész, mehet a hûtõbe. Egy óra minimum kell neki, hogy összeérjen, de akár elõzõ este is megcsinálhatjuk és igazi hûsítõ desszertet kínálhatunk a kánikulában.
Egyszerû, de nagyszerû! Hasonló egyszerû tippeket találhattok a facebook oldalamon is!
Balaton-felvidék, romtemplom, ereszdelahajam ? desszertasztal 2.
B&B babaváró party ? desszertasztal 1.
Epres-rebarbarás clafoutis
Epres Oreo torta
Elképesztõen finom, én még embert nem láttam, aki ne tolta volna be az egészet egy ültõ helyében. Használjuk ki az utolsó epres napokat, heteket. Ha csúnyácska példányokat kapnánk a piacon, akkor sem kell berezelni, tegyük az epreket egy kis lábosba, egy kis citromhéjjal és vaníliás cukorral fõzzük addig, amíg egyet rottyan, és kész a villám eperlekvár a krém tetejére.
Nyilván nem a legnagyobb konyhai kunszt, amire az ember lánya képes, de nem is kell mindig halálra törnünk magunkat, hogy valami 4 órás munkával szuperdesszertet produkáljunk az asztalra! Ráadásul a sütõt sem kell hozzá bekapcsolni! Huhh! Ez a desszert is az ?ovis? kategóriába tartozik, hiszen ha feldaraboljuk a gyerekeknek az epret, simán elkészítik a többi részt. Egy módon tehetünk bele valami kis villantást: ha a kekszet saját magunk sütjük, ezen recept alapján. (Én is vittem magammal a Balcsira belõle, nem bántam meg.) A házi keksz annyit dob rajta, mint egy sima kis pamut nyári ruhán egy jó cipõ. Indulhatunk vele a partiba!
Nálam ez a pohárkrém még a pihenõs balatoni hétvégén készült, de már alig várom, hogy elkészítsem friss finom õszibarackkal is.
Hozzávalók (4 kis pohárhoz):
250 gr mascarpone
175 gr görög joghurt
2 ek. porcukor vagy méz
vaníliás cukor (2-3 kiskanál házi vagy egy zacsi bolti)
10 dkg eper
10 dkg vajas keksz
Leírjam az elkészítést egyáltalán?!
Szóval a kekszet összetörjük morzsásra, géppel, vagy kézzel, ahogy tetszik.
A krémhez kikeverjük kézi habverõvel a hozzávalókat. Egy pici citromlé vagy citromhéj is jót tesz neki, de nem szükséges feltétlenül.
Az epret icuri picuri darabokra vágjuk. Tényleg legyen nagyon picike, hogy könnyebben tudjuk adagolni a pohárba, valamint ha ici-pici darabok vannak, akkor minden falathoz jut egy darab eper is. Nem utolsó szempont!
Egy kiskanál segítségével tegyünk egy kis krémet a pohár aljára. Ez azért kell, hogy a kekszréteg alulról-felülrõl kapja a nedvességet, és megpuhuljon egy picit a morzsánk. Krém-keksz-krém-eper. Ez a menet. Ha kész, mehet a hûtõbe. Egy óra minimum kell neki, hogy összeérjen, de akár elõzõ este is megcsinálhatjuk és igazi hûsítõ desszertet kínálhatunk a kánikulában.
Egyszerû, de nagyszerû! Hasonló egyszerû tippeket találhattok a facebook oldalamon is!
Hasonló bejegyzések:
Balaton-felvidék, romtemplom, ereszdelahajam ? desszertasztal 2.
B&B babaváró party ? desszertasztal 1.
Epres-rebarbarás clafoutis
Epres Oreo torta