Müzli szelet házilag

2011-10-25

sponsored links


Lassan tényleg élelmiszer boltot nyithatnék a saját készítésû cuccaimnak. Müzli szelet biztosan lesz benne. Rengeteg féle. A cerbona és a mindenféle bio óriás szeletek pedig elbújhatnak mellette.
Karácsonyra kaptam egy Gordon Ramsay szakácskönyvet, egy olyan könnyedén flancolós fõzõset. Még nem sok minden készült belõle, mert egyenlõre csak ismerkedünk és bátorságot gyûjtök. Van benne egy gyerek részleg, ahol ez az édesség is szerepel. Már régóta el akartam készíteni.
A spájzban felhalmozódott pár csomag ajándékba kapott aszalt gyümölcs, meg jó lesz az még valamire kimért magocskák. Elõször arra gondoltam, három félét csinálok, aztán arra jutottam, hogy inkább csak egy félét, amibe több mindent beledobálok.
A készítés során volt egy pont, amikor biztos voltam a kudarcban, de szerencsére nem lett igazam. Titkon azért reméltem, hogy Gordon nem ad ki hülyeségeket. Tanulság is volt a történetben: ha azt írják, béleld ki a sütõformát, tényleg béleld ki, mert különben a végeredményt kiskanállal tudod csak kikaparni az aljáról. Szerencsére két formában sütöttem, úgyhogy a másik fele szeletelhetõ és gusztán tálalható lett.
Az eredeti receptet természetesen variáltam...
Hozzávalók: ...

Folytats a blogon ... kataspajza.blogspot.com/2011/10/muzli...

sponsored links

Keres?s