Múzs kedvence volt, a pelmenyi
sponsored links
Volt egy ismerõsöm, aki félig orosz, félig magyar születésû. Mikor náluk tartottunk - néhány évtizede - házibulit, sokszor készült pelmenyi, amit mindenki maga készített és hasfájásig ettük.
Amikor Múzzsal összekerültünk, egy este, mikor jött haza, ezzel az étellel vártam. Õ is abból az irányból érkezett, ahol ez megszokott étel. Csak annyit mondott az ajtón belépve, hmmm, ez az illat, mintha anyám konyhájában lennék. Mit fõztél? Mikor elmondtam, meglepõdött. Nem tudta, hogy ismerem. Annyi volt a különbség, hogy én tejföllel ismertem, õ ecetet kért hozzá.
Két hete készítettem egy nagy adagot. Már nem Múzsnak, hanem Mr. Kardost szerettem volna meglepni vele Nagyláb segítségével, aki kiváló kukta. Az õ kedvenc étele a paradicsomos húsgombóc, de miután evett ebbõl az ételbõl, azt mondta, ez a második. Azt hiszem, megérte megkóstoltatni.
Pelmenyi
tészta:
2 bögre liszt
1,25 dl víz
1 tk só
1 tojás
Ezt összegyúrom és egy picit pihentetem.
töltelék:
25 dkg darált marhahús
25 dkg darált sertéshús
1 fej hagyma apróra vágva
só
bors
10 dkg vaj
tejföl/ecet
Ezt is összegyúrom és picit pihentetem.
A tésztát 4 részre osztottam, hengert sodortam belõle, majd 12 részre osztottam õket, kis korongokat nyújtottam és megtöltöttem a húsos töltelékkel. Félbehajtva alaposan lenyomkodtam az egyik oldalon.
Vizet forraltam, amibe sót, egész borsot és 3 db babérlevelet tettem. Ebben a vízben kifõztem a pelmenyit, majd vajra szedtem és óvatosan elkevertem.
Tejföllel tálaltam. Mi nem vagyunk ecetesek.
Nemsokára utazunk mindannyian Múzshoz, akinek ígértem, az új honban készítek neki egy nagy adagot. Már alig várom :)
Próbálják ki!
Amikor Múzzsal összekerültünk, egy este, mikor jött haza, ezzel az étellel vártam. Õ is abból az irányból érkezett, ahol ez megszokott étel. Csak annyit mondott az ajtón belépve, hmmm, ez az illat, mintha anyám konyhájában lennék. Mit fõztél? Mikor elmondtam, meglepõdött. Nem tudta, hogy ismerem. Annyi volt a különbség, hogy én tejföllel ismertem, õ ecetet kért hozzá.
Két hete készítettem egy nagy adagot. Már nem Múzsnak, hanem Mr. Kardost szerettem volna meglepni vele Nagyláb segítségével, aki kiváló kukta. Az õ kedvenc étele a paradicsomos húsgombóc, de miután evett ebbõl az ételbõl, azt mondta, ez a második. Azt hiszem, megérte megkóstoltatni.
Pelmenyi
tészta:
2 bögre liszt
1,25 dl víz
1 tk só
1 tojás
Ezt összegyúrom és egy picit pihentetem.
töltelék:
25 dkg darált marhahús
25 dkg darált sertéshús
1 fej hagyma apróra vágva
só
bors
10 dkg vaj
tejföl/ecet
Ezt is összegyúrom és picit pihentetem.
A tésztát 4 részre osztottam, hengert sodortam belõle, majd 12 részre osztottam õket, kis korongokat nyújtottam és megtöltöttem a húsos töltelékkel. Félbehajtva alaposan lenyomkodtam az egyik oldalon.
Vizet forraltam, amibe sót, egész borsot és 3 db babérlevelet tettem. Ebben a vízben kifõztem a pelmenyit, majd vajra szedtem és óvatosan elkevertem.
Tejföllel tálaltam. Mi nem vagyunk ecetesek.
Nemsokára utazunk mindannyian Múzshoz, akinek ígértem, az új honban készítek neki egy nagy adagot. Már alig várom :)
Próbálják ki!