Möbius szalag
sponsored links
Ezúttal leveles tésztából, édesen és sósan, és ami a legfontosabb, a gyerekek keze alól :-)
Nekem csak a sütõt kellett kezelni és a forró tepsiket kivenni. Az ízesítést - cukros-fahéjas és sajtkrémes-lenmagos - is a gyerekek találták ki.
Akár nõnapi meglepetésnek is sülhet :-), finomságok délutáni tea mellé.
Möbius szalag
hozzávalók - fahéjas, cukros
fél csomag leveles tészta
1 ek vaj, olvasztva
2 ek cukor
2 kk fahéj
a tetejére
tojás vízzel elkeverve
1 ek cukor
1 kk fahéj
hozzávalók - sajtkrémes, lenmagos
fél csomag leveles tészta
2 ek sajtkrém
egy maréknyi reszelt sajt
a tetejére
tojás vízzel elkeverve
lenmag
A sütõt 190 fokra kapcsoljuk. Két tepsibe sütõpapírt szabunk.
A leveles tésztát lisztezett munkalapon elfelezzük.
Az egyik fél csomagot félretesszük.
A cukros, fahéjas Möbius szalaghoz:
A másik fél adag tésztát vékonyra, téglalap alakúra nyújtjuk. Rövidebb oldalától indulva, a téglalap felét megkenjük az olvasztott vaj, cukor, fahéj keverékével. Ráhajtjomabb k a kenetlen felét és kicsit rányomogatjuk. A hajtott felétõl indulva, derelye metszõvel két cm széles csíkokat vágunk. A csíkokat maguk körül kicsit megcsavarjuk, majd nyolcas (Möbius szalag) formába hajtjuk. Sütõpapíros tepsire sorakoztatjuk. A tészták tetejét lekenjük a vízzel elkevert tojással és megszórjuk a cukor-fahéj keverékével.
190 fokon kb 10-12 percig sütjük.
A sajtkrémes, lenmagos Möbius szalaghoz:
A másik fél adag tésztát vékonyra, téglalap alakra nyújtjuk. Rövidebb oldalától indulva, a téglalap felét megkenjük a sajtkrémmel, megszórjuk a reszelt sajttal. Ráhajtjuk a kenetlen felét és kicsit rányomogatjuk. A hajtott felétõl indulva, derelye metszõvel két cm széles csíkokat vágunk. A csíkokat maguk körül kicsit megcsavarjuk, majd nyolcas (Möbius szalag) formába hajtjuk. Sütõpapíros tepsire sorakoztatjuk. A tészták tetejét lekenjük a vízzel elkevert tojással és megszórjuk lenmaggal.
19 fokon kb 10-12 percig sütjük.
Természetesen ez lett a világ legfinomabb délutáni sütije :-D
Jó étvágyat !
Nekem csak a sütõt kellett kezelni és a forró tepsiket kivenni. Az ízesítést - cukros-fahéjas és sajtkrémes-lenmagos - is a gyerekek találták ki.
Akár nõnapi meglepetésnek is sülhet :-), finomságok délutáni tea mellé.
Möbius szalag
hozzávalók - fahéjas, cukros
fél csomag leveles tészta
1 ek vaj, olvasztva
2 ek cukor
2 kk fahéj
a tetejére
tojás vízzel elkeverve
1 ek cukor
1 kk fahéj
hozzávalók - sajtkrémes, lenmagos
fél csomag leveles tészta
2 ek sajtkrém
egy maréknyi reszelt sajt
a tetejére
tojás vízzel elkeverve
lenmag
A sütõt 190 fokra kapcsoljuk. Két tepsibe sütõpapírt szabunk.
A leveles tésztát lisztezett munkalapon elfelezzük.
Az egyik fél csomagot félretesszük.
A cukros, fahéjas Möbius szalaghoz:
A másik fél adag tésztát vékonyra, téglalap alakúra nyújtjuk. Rövidebb oldalától indulva, a téglalap felét megkenjük az olvasztott vaj, cukor, fahéj keverékével. Ráhajtjomabb k a kenetlen felét és kicsit rányomogatjuk. A hajtott felétõl indulva, derelye metszõvel két cm széles csíkokat vágunk. A csíkokat maguk körül kicsit megcsavarjuk, majd nyolcas (Möbius szalag) formába hajtjuk. Sütõpapíros tepsire sorakoztatjuk. A tészták tetejét lekenjük a vízzel elkevert tojással és megszórjuk a cukor-fahéj keverékével.
190 fokon kb 10-12 percig sütjük.
A sajtkrémes, lenmagos Möbius szalaghoz:
A másik fél adag tésztát vékonyra, téglalap alakra nyújtjuk. Rövidebb oldalától indulva, a téglalap felét megkenjük a sajtkrémmel, megszórjuk a reszelt sajttal. Ráhajtjuk a kenetlen felét és kicsit rányomogatjuk. A hajtott felétõl indulva, derelye metszõvel két cm széles csíkokat vágunk. A csíkokat maguk körül kicsit megcsavarjuk, majd nyolcas (Möbius szalag) formába hajtjuk. Sütõpapíros tepsire sorakoztatjuk. A tészták tetejét lekenjük a vízzel elkevert tojással és megszórjuk lenmaggal.
19 fokon kb 10-12 percig sütjük.
Természetesen ez lett a világ legfinomabb délutáni sütije :-D
Jó étvágyat !