Mézgrillázs bonbon
sponsored links
Tudom, iszonyatosan régóta nem írtam. Az a helyzet, hogy nemrég kezdtem el dolgozni az Édes Gyömbér cukrászdában, és azért egyik napról a másikra fárasztó heti 40 órában dolgozni. Egyébként nagyon szeretem, meg élvezem a munkát, úgyhogy nem fogok panaszkodni.:) Mostanában alig van idõm akármire, de igyekszem behozni a lemaradást!
Ez a mézgrillázs bonbon nagy kedvenccé vált a cukrász suli után (még egyik vizsgatételként is ezt húztam), nagyon finom.
Ez a mézgrillázs bonbon nagy kedvenccé vált a cukrász suli után (még egyik vizsgatételként is ezt húztam), nagyon finom.
Hozzávalók
- 6 dkg mandula
- 6 dkg pisztácia
- 12 dkg törökmogyoró
- 8 dkg cukrozott narancshéj
- 10 dkg cukrozott gyümölcs
- 12 dkg cukor
- 12 dkg méz
Elkészítés
- A mandulát és a törökmogyorót sütõben megpörköljük. A mogyorót lehéjazzuk (konyharuha segítségével).
- Az olajos magvakat összetörjük nyújtófával.
- A cukrozott gyümölcsöt akkorára vágjuk, mint amekkorák a tört magok.
- A cukrot felolvasztjuk, hozzáadjuk a melegített mézet, 2-3 percig fõzzük.
- Hozzáadunk minden mást, elkeverjük. Szilikon lapra, olajozott fakeretbe kenjük.
- Ha kihûlt, 1,5x1,5 centis kockákra vágjuk. Alulról csokoládéba mártjuk (amit én most a képen láthatóval nem tettem meg).