Mézeskalács ízesítésû krémmel töltött amarettini-s szelet
sponsored links
Hozzávalók:
A lapokhoz: (2 ilyen lap kell, de az egyiknek a tetejét még sütés elõtt amarettinivel kirakjuk)
---
2 tojás
60 g kristálycukor
fél csomag vaníliáscukor
50 g rétesliszt
37 g kukoricakeményítõ
4 g sütõpor
30 g vaj
+ kb. 150 g amarettini keksz
A töltelékhez:
250 ml tejszín (33%-os)
1 csomag Dr. Oetker habfixáló
400 g tejfõl (minél zsírosabb, nekem 18 %-os volt)
1 csomag vaníliáscukor
50 g porcukor
3 csapott teáskanál mézeskalácsfûszerkeverék
A lapokhoz A lisztet, keményítõt ésa sütõport szárazon összekeverem.
A vajat megolvasztom (mikróban) és hagyom kihûlni.
A fehérjéket csipet sóval elkezdem habbá verni, apránként hozzáverem a kristálycukrot és a vaníliáscukrot is. Belekeverem egyenként a tojások sárgáit. Végül beleszitálom a lisztes keveréket, óvatosan beleforgatom, végül beleforgatom a vajat is. Belesimítom egy sütõpapírral bélelt kisebb tepsibe (az enyém 33 x 20 cm-es). 200 fokos elõmelegített sütõben kb. 10-12 perc alatt megsütöm.
Ugyanígy elkészítem a másik lapot is, de annak még sütés elõtt amarettini kekszekkel kirakom a tetejét.
A töltelékhez a tejszín a habfixálóval habbá verem.
A tejfölt kikeverem a porcukorral, vaníliáscukorral és a mézeskalács fûszerkeverékkel. Óvatosan beleforgatom a felvert tejszínhabot.
A kihûlt sima piskótalapról lehúzom a sütõpapírt, belefektetem a tepsibe, rákenem a tölteléket, befedem az amarettinis kekszekkel kirakott lappal. Folpackfóliával letakarom, és egy éjszakára beteszem a hûtõbe. Másnap enyhén megszórom porcukorral és felszeletelem.