Mézeskalács szirup / Gingerbread syrup
sponsored links
Szotyi mûveknél láttam meg ezt a szirup receptet.
Nagyon megtetszett és neki is álltam elkészíteni.
Villám gyorsan elkészíthetõ és igazi karácsonyi hangulatot tudunk a frissen fõzött kávénkba csempészni.
Köszönöm a receptet és sok szeretettel tovább is adom mindazoknak akik szeretnek kávézni!
Hozzávalók 5 db 1 dl. üveghez:
1 liter víz
20 dkg barna cukor
3 db egész fahéjrúd
10 cm friss hámozott szeletelt gyömbér
fél rúd vanilía
20 db szegfûbors
6 db feketebors
6 db allspice szegfûbors
Továbbá. 5 db 1 decis üveg
Elkészítése:
Az összes hozzávalót kimérjük egy lábasba.
Forralás után 20 percig fõzzük.
Néha néha megkevergetjük.
Kicsit hagyjuk hûlni,majd szûrjük le.
Adagoljuk ki az üvegekbe és zárjuk le a kupakjukkal.
Ha ajándknak készítjük,akkor díszíthetjük tovább.