Mézeskalács (paleo)
sponsored links
Hozzávalók:
5 cl víz
1 teáskanál mézeskalács fûszerkeverék (elhagyható, nekem még kellett hozzá)
5 dkg porrá õrölt eritrit
1 cl citromlé
8 dkg folyékony kókuszolaj
5 dkg méz
1 tojás
a díszítéshez:
15 dkg cukor- és tejmentes étcsokoládé
1 evõkanál folyékony kókuszolaj
A liszt kivételével a többi hozzávalót homogénre elegyítjük. Hozzáadjuk a lisztet. Sima masszává keverjük. 30 percre hûtõszekrénybe tesszük pihenni. Átgyúrjuk. Két sütõpapír közé téve, nem túl vékonyra nyújtjuk. Sütõpapíros lemezre rakosgatjuk. 160 fokos sütõben 18-20 perc alatt megsütjük. Kihûtjük. Végül a kókuszolajjal vízgõz fölött felolvasztott csokoládéba mártogatjuk. Megdermesztjük a csokoládét és már fogyaszthatjuk is. Jól rejtsük el, mert gyorsan fogy. :)
Ugyanezt a tésztát használhatjuk így is (recept itt)
és így is (recept itt)
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!