Mézeskalács ( paleo )

2017-12-17

sponsored links

Hetekkel ezelõtt alkottam meg a saját paleo mézeskalácsaimat. A hagyományoshoz hasonlóan ez is sokáig eláll jól zárható fémdobozban. Nemcsak az illata, de az íze is mesés.
A tészta egy kicsit morzsalékos, linzerszerû, de ez nem okozott gondot a nyújtásnál.


Mézeskalács ( paleo )

Hozzávalók:

-15 dkg darált mandula
- 15 dkg kókuszliszt
- 15 dkg mandulaliszt
- 10 dkg nyílgyökérliszt
- 1 kk. bambuszrost
- 10 dkg poreritrit vagy porrá õrölt nyírfacukor
- 1 kk. szódabikarbóna
- fél csomag mézeskalács fûszerkeverék
- 1-1 mk. õrölt fahéj, szegfûszeg és gyömbér
- fél mk. õrölt ánizs
- 5-6 kanál méz
- 3 púpozott ek. kókszzsír
- 1 citrom reszelt héja
- 1 narancs reszelt héja
- fél citrom leve
- 4 db nagyobb méretû tojás felverve

A tetejére:

- 2 egész tojás 
- szeletelt mandula, tökmag, dió

A tészta minden hozzávalóját simára gyúrjuk és két sütõpapír között fél ujjnyi nagyságúra nyújtjuk. Tetszõleges formákat szúrunk ki belõle. Sütõpapírral bélelt tepsibe helyezzük és a tetejüket felvert tojással kétszer átkenjük. Megszórjuk magvakkal. 180 fokra elõmelegített sütõben világosbarnára sütjük. Miután kihûlt, tálaljuk. Jól zárható fémdobozban hetekig eláll.


Jó étvágyat!




Folytats a blogon ... krisztakonyhja.blogspot.com/2017/12/m...

sponsored links

Keres?s