Mézeskalács
sponsored links
Na az utolsó hajrák... bár nekem ezt sikerült viszonylag idõben elkészítenem ( semmi dicsekvés, el vagyok havazva azért rendesen)
Ha 2-3 órára hûtjük be, akkor mehetnek a fára/asztalra dísznek, ha 5-12 órát áll akkor puha marad! Elvileg, mert hogy sajnos nem volt idõm kivárni a 12 órát de még az 5öt sem nagyon.... :)
A képet valamiért így rakta be pedig esküszöm megfordítottam :)
12,5 dkg vajat, 25 dkg mézzel és 12,5 dkg porcukorral összemelegítek, majd hozzáadom a következõket: 1 tojás, 1 kk szódabikarbóna, 50 dkg liszt, 3 ek kakópor ( én ezt kihagytam most ), 1 ek víz, 2 kk mézeskalács fûszerkeverék.
Jól összegyúrom, elég ...