Mézeskalács

2011-12-17

sponsored links


Terápiás célzattal pötyögök most, talán segít valamit a hangulatomon, hogy egyrõl kettõre jutok legalább itt. A nagy karácsonyi készülõdést nem kicsit vetette vissza a hétfõ óta tartó betegséghullám kis családunkon. Most épp rajtam a sor. Mindjárt megyek is a puha ágyba egy jó fûszeres forralt bor után, de elõbb az ígéret.

Pont egy hete tizenhatan voltunk az immár nem kicsi (csak randa) konyhánkban, és a nõi szekció a karácsonyi mézeseken dolgozott gõzerõvel. 10 tepsi sült ki, családonként 2-2, a visszajelzések és a saját tapasztalat alapján is mondhatom, nem karácsonyra :)

Recept most ez volt apró módosítással, mert a kézmûves tanfolyamról pár éve elmentettet elvesztettem a költözés alatt. Sebaj, az úgyis az a hagyományos, gumiszerû, keményebb fajta volt, amit ugyan kiválóan lehetett formázni, vágni, és díszíteni, fogyasztani viszont kevésbé volt élvezetes.

Ez meg itt egy óvatosabb bánásmódot igénylõ, porhanyósabb fajta, cserébe nagyon finom. A szombati nagy akció után hétfõn egy négytepsis verziót magam is elõállítottam, azóta bõszen dugdosom a ház különbözõ pontjain, mert már nem lenne belõle ...

Folytats a blogon ... konyha-sziget.blogspot.com/2011/12/me...

sponsored links

Keres?s