Mézeskalács
sponsored links
Szokásos puha mézes tésztámból kipróbáltam a mézeskalács gyártást és sikerrel jártam. A tésztát rétesliszttel megszórt asztallapon kb. 3-4 mm vastagra nyújtottam és különféle formákkal kiszaggattam. 5 tepsi mézeskalács figura lett, 3 nagy lapos tányér lett vele tele. A mézeseket 175 fokra elõmelegített, légkeverésre állított sütõben 7 percig sütöttem, így ugyanolyan puha maradt a megsült mézes, mint amikor puszedlinek készítettem el. Mire fényképezésre került a sor, már csak egy tányérnyi maradt, úgyhogy ez az adag is kapós volt. Kistányérra kiválogattam minden formából 1-1 darabot mutatóba. Az elmúlt hónapban puszedli már sokszor készült, az utolsó adag a hét végén, abból maradt meg egy darab, dióval a közepén az is látható a tányéron. Már utána néztem az írókázásnak is, de a fogyasztásra szánt mézeseket nem merem a nyers tojásfehérjés írókával megmintázni, de tervezem, hogy a karácsonyfára készítek néhány díszt. Aztán majd látjuk mi lesz belõle.