Mézesek

2012-12-17

sponsored links



Advent harmadik vasárnapján mézeskalács illata tölti be a konyhámat. Lajos Mari receptjét használtam, de egy kicsit módosítottam a kedvemre. Nem díszítésre, hanem kizárólag evésre készült, és fog is még készülni a napokban. Éppen ezért, cukros tojásfehérje sem került a tetejére, mivel nem szeretjük. A mézes önmagában is remek, még melegen pillanatok alatt elfogy a tepsirõl. Az újabb tepsi adagot azért sikerült kihûteni, és fehér valamint tejcsokoládé bevonat került rájuk. Így mennek a dobozba, hogy karácsonykor ismét csemegézhessünk belõle. A maradék tésztát lefedve hûtõben tárolom, hogy holnap, holnapután is frissen ehessünk mézest, illetve érezhessük a karácsony illatát forralt bort kortyolgatva.

1 kg finomliszt
25 dkg méz
6 db tojás
30 dkg porcukor
1 db citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
1 db narancs reszelt héja
2 tk szódabikarbóna ...

Folytats a blogon ... loncivendegloje.blogspot.com/2012/12/...

sponsored links

Keres?s