Mézes zserbó
sponsored links
Minden évben anyukámmal megosztva sütjük a sütiket. Karácsony elõtt megbeszéljük, ki melyiket készíti. Mivel általában enyém a zserbó, gondoltam idén mézes zserbó lesz, kivételesen. Nem bántam meg! A receptet a téli Stahl magazinban találtam és állítólag a gödöllõi Solier Cafe cukrászának a kezébõl került ki, de ez már a tesztelt, saját változatom. Vigyázat! Egy nap pihen a tészta és az elkészítés után egy napig összeérik. De ha több napot áll, annál jobb!
Recept egy 30x40 mézes zserbóhoz
Hozzávalók:
a tésztához: 500 g finomliszt, 10,5 g szódabikarbóna, 1 púpos teáskanál õrölt fahéj, 1 tk. mézes fûszerkeverék, 1 citrom reszelt héja, 3 tojássárgája, 200 g porcukor, 130 g méz, 1 1/4 dl tej
a krémhez: 1,2 l zsíros tej, 1 vaníliarúd kikapargatott magjai, 300 g kristálycukor, 1 csipet só, 100 g búzadara, 200 g puha vaj
a mázhoz: 300 g ...