Mézes vajban pirított mákos nudli
sponsored links
Nagyon szeretjük a mákos finomságokat és a nudlit is, így nem kétséges ennek a forró mézes vajban pirított, mákos nudlinak a sorsa.
Azt nem állíthatom, hogy egy pikk-pakk elkészíthetõ étel, de aki rutinos az ilyen tésztafélék elkészítésében annak nem tart sokáig. Viszont, rendkívül egyszerû és olcsó finomság, amivel megörvendeztethetjük a családot.
Mézes vajban pirított mákos nudli
Hozzávalók a tésztához:
80 dkg fõtt, áttört burgonya
35 dkg rétesliszt
2 dkg fagyos zsír
só
a tetejére:
3 evõkanál méz
3 dkg vaj
10 dkg darált mák
3 dkg cukor
Elkészítés:
A burgonyát sós vízben, héjával együtt megfõzzük, majd miután megfõtt, még melegen meghámozzuk és krumplinyomóval összetörjük. Hagyjuk, hogy langyosra hûljön.
nudli készítése
Miután meghûlt, hozzáadjuk a lisztet és a fagyos zsírt és egy nagyobb csipet sót, majd az egészet rugalmas tésztává gyúrjuk.
Enyhén lisztezett munkalapon vékonyabb rudakká sodorjuk, majd centis darabokká vágjuk, mindegyik kis darabot a két tenyerünk között megsodrunk, így kis nudlikat kapunk.
Egy nagyobb fazékban vizet forralunk egy kevés sóval és a megsodort nudlikat (én két adagban fõztem ki és pirítottam mézes vajban) beledobjuk és addig fõzzük, míg feljönnek a víz tetejére.
nudli mézes vajban forgatva
Ekkor szûrõkanállal kihalásszuk õket és egy nagyobb serpenyõben, forró mézes vajban megforgatjuk, megpirítjuk kissé. Tálba téve meghintjük darált, cukros mákkal.
Tálaláskor, kínálhatunk mellé vanília sodót.
Mézes vajban pirított, mákos nudli
Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a Facebookon, Pinteresten, Bloglovin?
Mire jó a megmaradt fánk, avagy máglyarakás "újrahasznosított" alapanyagból
A reggeli luxus: Tokaji aszúban párolt libamájpástétom, pirított kalácson, dijoni mustáros fügelekvárral
Halfilé sörtésztában, újhagymás pirított gombával
Friss saláta Camembert-el, pirított szezámmaggal, fügés balzsamecettel
Tejszínben sült, mézes-diós és narancsos-mákos házi rétes
Azt nem állíthatom, hogy egy pikk-pakk elkészíthetõ étel, de aki rutinos az ilyen tésztafélék elkészítésében annak nem tart sokáig. Viszont, rendkívül egyszerû és olcsó finomság, amivel megörvendeztethetjük a családot.
Mézes vajban pirított mákos nudli
Hozzávalók a tésztához:
80 dkg fõtt, áttört burgonya
35 dkg rétesliszt
2 dkg fagyos zsír
só
a tetejére:
3 evõkanál méz
3 dkg vaj
10 dkg darált mák
3 dkg cukor
Elkészítés:
A burgonyát sós vízben, héjával együtt megfõzzük, majd miután megfõtt, még melegen meghámozzuk és krumplinyomóval összetörjük. Hagyjuk, hogy langyosra hûljön.
nudli készítése
Miután meghûlt, hozzáadjuk a lisztet és a fagyos zsírt és egy nagyobb csipet sót, majd az egészet rugalmas tésztává gyúrjuk.
Enyhén lisztezett munkalapon vékonyabb rudakká sodorjuk, majd centis darabokká vágjuk, mindegyik kis darabot a két tenyerünk között megsodrunk, így kis nudlikat kapunk.
Egy nagyobb fazékban vizet forralunk egy kevés sóval és a megsodort nudlikat (én két adagban fõztem ki és pirítottam mézes vajban) beledobjuk és addig fõzzük, míg feljönnek a víz tetejére.
nudli mézes vajban forgatva
Ekkor szûrõkanállal kihalásszuk õket és egy nagyobb serpenyõben, forró mézes vajban megforgatjuk, megpirítjuk kissé. Tálba téve meghintjük darált, cukros mákkal.
Tálaláskor, kínálhatunk mellé vanília sodót.
Mézes vajban pirított, mákos nudli
Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a Facebookon, Pinteresten, Bloglovin?
Még több finomság:
Mire jó a megmaradt fánk, avagy máglyarakás "újrahasznosított" alapanyagból
A reggeli luxus: Tokaji aszúban párolt libamájpástétom, pirított kalácson, dijoni mustáros fügelekvárral
Halfilé sörtésztában, újhagymás pirított gombával
Friss saláta Camembert-el, pirított szezámmaggal, fügés balzsamecettel
Tejszínben sült, mézes-diós és narancsos-mákos házi rétes