Mézes vadgyümölcsszörp áztatással, kíméletesen, tartósító mentesen

2012-10-10

sponsored links


Mindig próbálkozom, hogyan lehet tartósítószer nélkül, vitaminokban gazdagon, cukormentesen tartósítani. Most éppen vadgyümölcsszörpöt.

Sajnos, ha gyümölcsbõl, vitaminban gazdagon, hidegen készül valami, akkor nem lehet hõkezelés. Ekkor kellene tartósítószer. Ha van hõkezelés, akkor több vitamint is kivégeztünk. És ismét sajnos, a cukor, amit mellõznék, szintén mûködik tartósítószerként, bár a hidegen készült italok éppen a cukor hozzáadása miatt erjednek meg hamarabb. Én ha lehet, kerülöm a répacukrot. Családi örökségként, a túlsúly és a cukorbetegség veszélye miatt. Gondolom gyerekeimnél is veszély lehet, így náluk is igyekszem minél inkább mellõzni, úgy is kapnak eleget az iskolában.

Sokszor készítettem már ázalék italokat (a blogon is), és nekem jól beváltak, finomak. Nem próbáltam ki, de jó tippet kaptam bodzavirág ital tartós eltartására még a tavasszal. Mégpedig azt, hogy cukormentesen kiáztatva a virágot, majd hûtõben tartva az ázalékot, bármeddig eláll. Édesíteni pedig utólag, akkor kell, amikor éppen isszuk. Olvastam, hogy régen a vadkörtecsûgör, és a vadalmavíz - szintén áztatott italok - hónapokig, akár karácsonyig is elálltak a hideg ...

Folytats a blogon ... erdokostolo.blogspot.com/2012/10/meze...

sponsored links

Keres?s