Mézes vadgyümölcsszörp áztatással, kíméletesen, tartósító mentesen
sponsored links
Mindig próbálkozom, hogyan lehet tartósítószer nélkül, vitaminokban gazdagon, cukormentesen tartósítani. Most éppen vadgyümölcsszörpöt.
Sajnos, ha gyümölcsbõl, vitaminban gazdagon, hidegen készül valami, akkor nem lehet hõkezelés. Ekkor kellene tartósítószer. Ha van hõkezelés, akkor több vitamint is kivégeztünk. És ismét sajnos, a cukor, amit mellõznék, szintén mûködik tartósítószerként, bár a hidegen készült italok éppen a cukor hozzáadása miatt erjednek meg hamarabb. Én ha lehet, kerülöm a répacukrot. Családi örökségként, a túlsúly és a cukorbetegség veszélye miatt. Gondolom gyerekeimnél is veszély lehet, így náluk is igyekszem minél inkább mellõzni, úgy is kapnak eleget az iskolában.