Mézes sült pulykamell
sponsored links
Nálunk ez a klasszikus karácsonyi ebéd. Mármint az egyik része, mert természetesen ezen kívül még sok minden más is készül, ahogyan már láthattátok, olvashattátok.
Anyukám anno még egy 1992-es Magyar Konyhában találta a receptjét, szerintem akkor sütötte meg elõször. Azóta pedig minden évben követeljük, hogy ez legyen a fõfogás a december 25-i családi ebéden. Egyetlen év kivételével teljesült is a kérésünk. Azon a karácsonyon is finomakat ettünk, de nagyon hiányzott nekünk ez a pulykasült.
Három részbõl áll ez az étel: a húsból, az úgynevezett töltelékbõl , és a köretbõl, ami párolt kelbimbó szokott lenni. A tölteléket azért tettem idézõjelbe, mert valójában a hús mellett sül és nem benne.
Hozzávalók a húshoz:
- 1 kg pulykamell
- 2 evõkanál olaj
- flekkenfûszer
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 húsleveskocka
- 1-1 kiskanál méz és ketchup
Hozzávalók a töltelékhez:
- 2 doboz marhamájkonzerv ...