Mézes sárgarépaleves

2017-05-02

sponsored links


 Minden répa hámozásnál befalok egy darabkát, de önmagában, nyersen nem megy. Fõve, párolva, bármilyen más formában szívesen megeszem. Így ez a leves is nagyon ízlett, mi pirított kenyérkockákkal fogyasztottuk.

 Hozzávalók (4személyre): 60 dkg sárgarépa, 10 dkg vaj, 5 dl tej, 2 dl fõzõtejszín, 1 evõkanál méz, só, kakukkfû, bazsalikom.

 Elkészítése:  A sárgarépát megtisztítjuk, karikára vágjuk. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a répát és összepirítjuk. Ízesítjük sóval, bazsalikommal és kakukkfûvel. Annyi vizet töltünk rá, ami ellepi és puhára pároljuk. Hozzáadjuk a tejet, botmixerrel krémesítjük, mézzel édesítjük. Összefõzzük, majd a tejszínt is belevegyítjük.




Folytats a blogon ... sarokkonyha.blogspot.com/2017/05/meze...

sponsored links

Keres?s