Mézes sárgarépaleves
sponsored links
Minden répa hámozásnál befalok egy darabkát, de önmagában, nyersen nem megy. Fõve, párolva, bármilyen más formában szívesen megeszem. Így ez a leves is nagyon ízlett, mi pirított kenyérkockákkal fogyasztottuk.
Hozzávalók (4személyre): 60 dkg sárgarépa, 10 dkg
vaj, 5 dl tej, 2 dl fõzõtejszín, 1 evõkanál méz, só, kakukkfû, bazsalikom.
Elkészítése: A
sárgarépát megtisztítjuk, karikára vágjuk. A
vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a répát és összepirítjuk. Ízesítjük
sóval, bazsalikommal és kakukkfûvel. Annyi
vizet töltünk rá, ami ellepi és puhára pároljuk. Hozzáadjuk
a tejet, botmixerrel krémesítjük, mézzel édesítjük. Összefõzzük,
majd a tejszínt is belevegyítjük.