Mézes-szezámmagos sertésszûz szójás-gyömbéres mártogatóval
sponsored links
A húsvéti hidegtálunk sztár szereplõje következik.
Kicsit féltünk P.-vel, hogy milyen fogadtatása lesz, hiszen oké, mi szeretünk új ízeket kipróbálni, de nem biztos, hogy a családunk is támogatja ezt. Azonban a félelmünk alaptalan volt, mindenki többször szedett, sõt, a mártogatóst más falatokkal is megkóstolták.
A szûzérme elkészítésétõl féltem, mivel Anyu figyelmeztetett, hogy könnyen ki lehet szárítani, azonban a recepten látszott, hogy kipróbált volt, mivel életem elsõ szûzérméje tökéletes szaftos lett.
A receptet az áprilisi Nõk Lapja magazinban találtam, Mautner Zsófi blokkjában.
Hozzávalók 4 személyre:
1 darab közepes sertésszûz (kb. 50dkg), só, bors, 2 evõkanál méz, 4dkg szezámmag, csipet õrölt chili.
A mártogatóshoz:
fél dl szójaszósz, fél citrom leve, 1 teáskanál ...