Mézes puszedli

2014-04-10

sponsored links

Mit tesz az ember lánya, ha végre ki tud venni egy nap szabadságot? Szentül megfogadtam, hogy teljes pihenõnapot tartok, csak olvasok és a konyha közelébe se megyek. Ehhez képest természetesen már a reggelinél szétvágtam a konyhaasztalt gasztro újságokkal, mivel azon agyaltam, hogy mit süssek. Ezúttal aprósütiben gondolkodtam, és mivel jó hideg lett, ezért valami melengetõt kerestem, de csak olyat, amihez minden van itthon, mert eszem ágában sem volt kitenni a lábam a házból. Gyorsan ráleltem a megfelelõ receptre a Nõk Lapja Konyha Desszert különszámában, és természetesen bekapcsoltam a tévét a készítési folyamat alatt, még természetesebben belefutottam a Star Trek filmbe, ergo olvasás zéró, mert az Enterprise-ból és Cumberbatch-bõl soha nem elég!! Úgyhogy finom sütit majszolgatva kárhoztam el a tévé elõtt ezen a szép, nyugis napon...

Mézes puszedli
  Hozzávalók:
- 25 dkg méz
- 50 dkg liszt
- 12 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 egész tojás + 2 tojássárgája
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk õrölt fahéj
- 1 tk õrölt szekfûszeg
- reszelt narancshéj (a nagy tévézésben kimaradt, de enélkül is finom lett!)
- fél diók a tetejére
Elkészítés:
Egy lábosba tesszük a mézet, lassú tûzön felmelegítjük, majd levesszük a tûzrõl, hozzáadjuk a vajat, és addig keverjük, amíg teljesen elolvad.
Egy nagy tálba tesszük a lisztet, a cukrot, a tojásokat, a tojássárgákat, a fûszereket, és a szódabikarbónát, végül a mézes vajat. Begyúrjuk a tésztát, majd 15 percre betesszük a hûtõbe.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, pogácsaszaggatóval korongokat vágunk belõle, sütõpapírral borított tepsire sorakoztatjuk õket, mindegyik tetejére egy fél diót teszünk. 180 fokra elõmelegített sütõbe toljuk, és kb. 15 perc alatt készre sütjük (tûpróba!). Ha kihûlt, nincs más hátra, mint a habzsolás.
Jó étvágyat!


Folytats a blogon ... gasztrobarath.blogspot.com/2014/04/me...

sponsored links

Keres?s