Mézes-paradicsomos húsos sertéscsont
sponsored links
Szeretem én a kutyákat, na de azért ez túlzás! Kapjanak tápot, mi meg megesszük azt a csontocskát! Férj: ja, jóóó...
Egy részébõl levest terveztem, a másik részét gondoltam bepácolom, finom omlósra sütöm és majd jól leszopogatjuk a csontokról a finom husikát. Ilyen célra még sose használtam sertéscsontot, de tényleg sajnáltam a kutyáktól, és a végeredmény engem igazolt.
Bár a képen úgy néz ki, mintha megégett volna, ez ne tévesszen meg senkit. A rossz fényviszonyok miatt tûnik feketének a finoman sötétbarnára karamellizálódott méz.
Férj szerint ennek az ételnek az "Alpok finom gyöngye" nevet kellett volna adnom. Honnan jött ez neki, nem tudom, ahogyan azt sem tudtam, hogy ilyen költõi lélek lakozik benne...:)
Hozzávalók:
Kb. 1,5 kg húsos sertéscsont
180 g sûrített paradicsom
1 nagy fej hagyma egészen apróra vágva
3-4 gerezd zúzott fokhagyma
2 evõkanál olívaolaj
3 evõkanál vörösborecet
2 evõkanál méz ...