Mézes-mázas paszternák
sponsored links
Miért, ó miért nem lehet mindenhol paszternákot venni? Talán akkor nem is ízlene ennyire? Most úgy kell vadászni, mint valami különlegességet, pedig csak egy egyszerû, régimódi illatos gyökérrõl van szó. Amikor megláttam a Tescóban, ahova viszonylag ritkán tévedek be, gyorsan lecsaptam rá.
A lehetõ legegyszerûbben készítettem el, és sült csirke mellé ettük köretként.
Szóval a fél kilós adagot szépen megpucoltam, mintha répa lenne. Vékonyan, olyan fél centisen felkarikáztam.
Egy mélyebb serpenyõben vajat olvasztottam. Beleszórtam a zöldségkarikákat. Sóztam, borsoztam. Pár percig pirítottam, majd 3-4 részletben aláöntöttem összesen úgy 2 dl vizet. Mindig megvártam, hogy elpárologjon, így tökéletesen megpulult a gyökér. Ez ...