Mézes mustáros és vörösboros - ketchupos pác
sponsored links
Igazából ma két páccal szeretnék Nektek kedveskedni a korán jött grillszezonra tekintettel. Nem sütési idõkrõl lesz most szó, nem is húsfajtákról, hanem két számunkra igazán jól bevált pácról. Legalább az okot is megtaláltam, hogy miért üssem fel a francia mustárt.
A képen sertéstarja szelet rejtõzik a pác alatt, amelyet bármikor bátran ajánlok grillezésre. Van benne egy kis zsír, de pont csak annyi, hogy még szaftos maradjon a hús és ár - érték aranyában sem rossz.
Teszteltük már csirke, marha és sertéshúson is ezeket az ízesítéseket és nem vallottak kudarcot. A boros változat talán nem volt mindenki nyerõ, de a fiúk szerették!
Elkészítési idõ: 10 perc + 1 éjszaka pihentetés a pácban
Hozzávaló 1 kg sertéstarjához:
Mézes - mustáros pác:
0,5 dl olíva olaj
10 gerezd fokhagyma
8 ek. mustár
4 ág friss majoránna
2 ek. akácméz
1 tk. só
1 tk. õrölt fekete bors
Vörösboros - ketchupos pác
2 dl ketchup
1 tk. frissen aprított chili
1 dl száraz vörösbor
4 gerezd fokhagyma
? A mézes mustáros pác elkészítéséhez vegyünk elõ egy akkora tálat ( vagy zacskót, mert nem kell utána mosogatni és le is lehet zárni), amibe belefér 1 kg hús.
Az olívaolajat, a mustárt, a mézet öntsük egy tálba, adjuk hozzá az õrölt fekete borsot, a sót, az apróra vágott majoránnát és a tisztított, zúzott fokhagymát. Alaposan keverjük össze mindezt és forgassuk bele a húsokat. Zárjuk le az edény tetejét és így pihentessük a húsokat a hûtõben 1 éjszakán át. Végül már csak a grillezés marad hátra.
? A vörösboros - ketchupos pác sem nagy ördöngõsség. Az elõzõekhez hasonlóan összekeverjük a ketchupot, a vörösbort, a felaprított chilit és a tisztított, zúzott fokhagymát, majd beleforgatjuk a húsokat és lefedve máris mehetnek a hûtõbe magukba szívni ezt a különleges pácot!
? Legyetek bátrak, kreatívak a pácok terén. Ha bizonytalanok vagytok, akkor próbáljátok ki kicsi adagokban. Sokszor az is roppant jó végeredményt szül, ha csak bekukkantunk a hûtõbe, szekrénybe és összeszedjük az egymáshoz passzoló alapanyagokat.
Ínycsiklandozó falatokban gazdag grillezést kívánok Nektek!
Nyomtasd ki a bejegyzést!