Mézes-mustáros zöldségek frissen sült karajjal

2017-03-26

sponsored links


2-3 fõre:

  • 4-5 szelet sertéskaraj
  • só, bors 
  • spanyol pirospaprika (füstölt) 
  • õrölt koriander
  • 1 evõkanál finomliszt
  • 2 evõkanál étolaj
  • 1 nagyobb piros kaliforniai paprika
  • 1 póréhagyma
  • 1 cukkini (20-30 dkg)
  • 2 sárgarépa
  • 2 evõkanál olívaolaj
  • 2 evõkanál méz
  • 2 evõkanál mustár
  • 2 dl fõzõtejszín

1. A zöldségeket megtisztítottam (a cukkinit nem hámoztam), ujjnyi hosszú, vékony csíkokra vágtam. Egy teflonos serpenyõben közepes hõfokon olívaolajat melegítettem, rádobtam a póréhagymát és a sárgarépát, majd 5 perc pirítást követõen a kaliforniai paprikát és a cukkinit is.

2. Gyakori keverés mellett kb. 15 perc alatt félpuhára pirítottam-pároltam a zöldségeket. Akkor jó, ha egy kissé még roppanósak maradnak, a sárgarépát érdemes ellenõrizni, az puhul meg a leglassabban. A végén hozzákevertem a mézet és a mustárt is, felöntöttem tejszínnel, sóztam, borsoztam, összeforraltam.

3. A karajszeleteket sóztam, borsoztam, megszórtam kevés pirospaprikával és õrölt korianderrel, majd húsklopfolóval kissé kilapítottam õket. Étolajat melegítettem, a hússzeleteket lisztbe mártottam (csak sütés elõtt lisztezzük, különben ragacsos réteget képez a húson), majd forró olajon 3-3 perc alatt mindkét oldalukat pirosra sütöttem.

A köret receptje a Nõk Lapja Konyhából származik.

Folytats a blogon ... sertesparade.blogspot.com/2017/03/mez...

sponsored links

Keres?s