Mézes-mustáros zöldségek frissen sült karajjal
sponsored links
2-3 fõre:
- 4-5 szelet sertéskaraj
- só, bors
- spanyol pirospaprika (füstölt)
- õrölt koriander
- 1 evõkanál finomliszt
- 2 evõkanál étolaj
- 1 nagyobb piros kaliforniai paprika
- 1 póréhagyma
- 1 cukkini (20-30 dkg)
- 2 sárgarépa
- 2 evõkanál olívaolaj
- 2 evõkanál méz
- 2 evõkanál mustár
- 2 dl fõzõtejszín
1. A zöldségeket megtisztítottam (a cukkinit nem hámoztam), ujjnyi hosszú, vékony csíkokra vágtam. Egy teflonos serpenyõben közepes hõfokon olívaolajat melegítettem, rádobtam a póréhagymát és a sárgarépát, majd 5 perc pirítást követõen a kaliforniai paprikát és a cukkinit is.
2. Gyakori keverés mellett kb. 15 perc alatt félpuhára pirítottam-pároltam a zöldségeket. Akkor jó, ha egy kissé még roppanósak maradnak, a sárgarépát érdemes ellenõrizni, az puhul meg a leglassabban. A végén hozzákevertem a mézet és a mustárt is, felöntöttem tejszínnel, sóztam, borsoztam, összeforraltam.
3. A karajszeleteket sóztam, borsoztam, megszórtam kevés pirospaprikával és õrölt korianderrel, majd húsklopfolóval kissé kilapítottam õket. Étolajat melegítettem, a hússzeleteket lisztbe mártottam (csak sütés elõtt lisztezzük, különben ragacsos réteget képez a húson), majd forró olajon 3-3 perc alatt mindkét oldalukat pirosra sütöttem.
A köret receptje a Nõk Lapja Konyhából származik.