Mézes mustáros szürke marha hátszín (pácolva)
sponsored links
5 nappal ezelõtt bepácoltam 9 szelet szürke marha hátszínt, gondolva arra, hogy ezen a héten nagyon sok elfoglaltságunk lesz. Lett is, és milyen jól gondoltam, így nem volt nagy gond a heti menû összeállítására, mert csak a pácból szedegettem ki a hátszín szeleteket és kicsit mindíg más formában készültek el. Most ennek éppen a körete is különleges. Édesburgonya csíkokra vágva és cukkini vékonyra szeletelve. Így aztán az egészséges táplálkozást sem mellõztük.
Pác, amiben a húsok 5 napon keresztül pihentek.
Minden hús szeletet külön-külön (csak az egyik oldalát) bekentem mézzel, mustárral, amiben egész mustármagok is voltak, Jó sok mustárt kentem a szeletekre. Felkarikáztam 1 óriási fej édes hagymát és egy másik óriási fej lila hagymát. Szép sorjában kettesével egymás mellé raktam a bekent húsokat, és mindegyik tetejére raktam a hagyma karikákból, majd következett az újabb két szelet hús és a kenegetés, amíg el nem fogytak a hússzeletek.
A tetejére locsoltam szójaszószt, bespricceltem Eredeti olasz kék és fehér szõlõ balzsamecettel, Szõlõmust sûrítménybõl és balzsamecetbõl eukaliptusz mézzel készült Ecetkészítményt is spricceltem rá, és a legnagyobb kedvencemmel még meglocsoltam: extracsípõs cayenneborsos szósszal. (nem kell meglepõdni, mert nagyon finom ízt adott a csípõsség, de nagyon is ehetõ)
5 nap után elkezdtem kiszedegetni a hússzeleteket. Egy serpenyõbe 2 evõkanál kacsazsírt felhevítettem, ráhelyeztem a húst, a pácból egy jó nagy adag hagymakarikákat. Fedõ alatt kb 30 percet pároltam. (még mindig nem sóztam!!!!! nem szabad, majd csak a legvégén, mert nem lesz finom omlós a hús)
Készre párolás elõtt kb 2 perccel megszórtam Parajdi sóval, és egy kevés citrom borssal.
Egy másik serpenyõbe is kacsazsírt tettem (1 evõkanállal). Az elõre felcsíkozott édesburgonyát beleraktam és kb 7-8 percig fedõ nélkül sütöttem (szépen megpuhul) majd ekkor az elõre vékony szeletekre felcsíkozott 1 db közepes cukkinit is hozzáadtam. Fedõ alatt kb 3-4 perc alatt szépen átlátszóvá válik a cukkini és ekkor már el is készült.
Tálaláskor az édesburgonyát és a cukkinit is sóztam és citrom borssal ízesítettem.
Kedvenceim :-)
Eddig volt a diétás része (a köret miatt). A családom többi tagja, aki ehet bármilyen köretet, ma sós vízben fõtt burgonyát kértek, kevés kacsazsírral meglocsolva.
A még megmaradt hús szeleteket visszaraktam a hûtõbe, és pár nap múlva hasonlóan el fogom készíteni és egy nagy csomó finom gombával fogom elkészíteni.