Mézes mustáros sertéstarja II.
sponsored links
Egy mézes-mustáros tarja már van a blogomon itt, ez most kicsit más. A recept innen, csak én szárított fûszereket használtam, mivel friss nem volt.
Hozzávalók:
4-5 szelet sertéstarja
2 evõkanál magos mustár
1-2 evõkanál méz
2 teáskanál provanszi fûszerkeverék
1 evõkanál olaj
1,5 dl barnasör
só, õrölt bors
1 nagy hagyma
4 gerezd fokhagyma
A húsokat kicsit kiklopfoltam. Besóztam.
A hagymát kockákra, a fokhagymát apróra vágtam. Ezeket egy tepsi aljára szórtam. Ráraktam a besózott hússzeleteket. Rálocsoltam a sört.
A mustárt, mézet, fûszerkeveréket, olajat egy tálkában összekevertem, és elosztottam a húson.
A tepsit lefedtem és 200 fokos elõmelegített sütõbe toltam. 45 perc után a tepsi fedelét levettem, és úgy sütöttem tovább, néha meglocsolva a szafttal (ha kell, fel lehet még önteni sörrel - én pici vízzel öntöttem már csak fel ekkor) és megfodítva párszor a szeleteket, hogy szép pirosra süljön.
Én krumplpürével és salátával tálaltam.