Mézes-mustáros rakott krumpli
sponsored links
Ritkán csinálok krumplis ételeket, de a múltkor úgy alakult, hogy vettünk 5 kg krumplit, amivel kezdeni kellett valamit. :P
Hogy ne legyen unalmas a rakott krumpli, dobjátok fel egy kis mézes mustárral! :D
Isteni lesz tõle! ;)
A recept:
- 2 ek olívaolaj
- 4 nagy fej hagyma - felkarikázva
- 10 nagyobb krumpli - héjában megfõzve, felkarikázva
- 1 szál házi mangalica kolbász - serpenyõben megpirítva
- 2 nagyobb lilahagyma - felkarikázva
- 3 dl kefír
- 2 tojás
- 1 ek szõlõecet (lehet más lágy ecet is: almaecet, borecet, balzsamecet, málnaecet..)
- 1 ek méz
- 6 ek mustár
Fûszerek:
- 4 ek metélõhagyma
- 2 ek bazsalikom
- 1 ek õrölt mustármag
- 2 csipet száritott hagymák (vöröshagyma, fokhagyma, gyöngyhagyma)
- pár szem szegfûbors
- 1-1 kk só, bors
Egy kiolajozott tepsibe teszünk egy réteg hagymát, megsózzuk, lefedjük egy réteg szeletelt krumplival (kb. egy harmada), sózzuk-borsozzuk, megszórjuk metélõhagymával, mustármaggal, a szárított hagymákkal és a szegfûborssal, majd a kolbász felével. Erre jön egy sor lilahagyma, karikáira szedve, majd újra krumpli, só-bors, metélõhagyma, majd jöhet rá a maradék kolbász, aztán ismét krumpli és só-bors. Végül a kefírt összekeverjük a többi hozzávalóval és a maradék fûszerekkel, és meglocsoljuk vele a krumplit.
Alufóliával lefedve, elõmelegített sütõben 200 fokon fél óra alatt megsütjük.