Mézes-mustáros rakott krumpli

2014-06-26

sponsored links

Ritkán csinálok krumplis ételeket, de a múltkor úgy alakult, hogy vettünk 5 kg krumplit, amivel kezdeni kellett valamit. :P

Hogy ne legyen unalmas a rakott krumpli, dobjátok fel egy kis mézes mustárral! :D
Isteni lesz tõle! ;)

A recept:rakott krumpli_1.jpg

  • 2 ek olívaolaj
  • 4 nagy fej hagyma - felkarikázva
  • 10 nagyobb krumpli - héjában megfõzve, felkarikázva
  • 1 szál házi mangalica kolbász - serpenyõben megpirítva
  • 2 nagyobb lilahagyma - felkarikázva
  • 3 dl kefír
  • tojás
  • 1 ek szõlõecet (lehet más lágy ecet is: almaecet, borecet, balzsamecet, málnaecet..)
  • 1 ek méz
  • 6 ek mustár

  Fûszerek:

  • 4 ek metélõhagyma
  • 2 ek bazsalikom
  • 1 ek õrölt mustármag
  • 2 csipet száritott hagymák (vöröshagyma, fokhagyma, gyöngyhagyma)
  • pár szem szegfûbors
  • 1-1 kk , bors

Egy kiolajozott tepsibe teszünk egy réteg hagymát, megsózzuk, lefedjük egy réteg szeletelt krumplival (kb. egy harmada), sózzuk-borsozzuk, megszórjuk metélõhagymával, mustármaggal, a szárított hagymákkal és a szegfûborssal, majd a kolbász felével. Erre jön egy sor lilahagyma, karikáira szedve, majd újra krumpli, só-bors, metélõhagyma, majd jöhet rá a maradék kolbász, aztán ismét krumpli és só-bors. Végül a kefírt összekeverjük a többi hozzávalóval és a maradék fûszerekkel, és meglocsoljuk vele a krumplit.

Alufóliával lefedve, elõmelegített sütõben 200 fokon fél óra alatt megsütjük.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... feherfalat.blog.hu/2014/06/26/mezes-m...

sponsored links

Keres?s