Mézes-mustáros oldalas
sponsored links
Itthoni grillezést nem tudom megvalósítani, maximum az erkélyen, aminek a szomszédok nem nagyon örülnének, de ettõl függetlenül imádok olyan pácokat vagy olyan hús ételeket készíteni, ami passzol a grill idõszakhoz. Ezt az oldalast is akár sütõben vagy faszén felett egyaránt elkészíthetõ.
Mézes-mustáros oldalas
Hozzávalók:
70 dkg oldalas
2 ek. barna cukor
1 ek. fûszerpaprika
1 tk. õrölt mustármag
1 tk. szárított oregano
só, bors
+
2 ek. dijoni mustár
2 ek. vörösbor ecet
1 ek. méz
Elkészítés:
Készítsük el a pácot. Keverjük össze a barna cukrot, a fûszerpaprikát a mustármagot, az oregánót, a sót és a borsot. Forgassuk meg benne az oldalast, amit feldaraboltunk. Fedõ alatt kevés vízzel pároljuk puhára kb. 1,5-2 óra alatt lassú tûzön. Amikor már leválik a csontról, készítsük el a mártást, amivel leöntjük. A mustár, a vörösborecet és a méz keverékét csurgassuk az oldalasra és süssük tovább fedõ nélkül, amíg rá karamallizálódik a máz.
Snidlinges újburgonyával tálaltam.
Mézes-mustáros oldalas
Hozzávalók:
70 dkg oldalas
2 ek. barna cukor
1 ek. fûszerpaprika
1 tk. õrölt mustármag
1 tk. szárított oregano
só, bors
+
2 ek. dijoni mustár
2 ek. vörösbor ecet
1 ek. méz
Elkészítés:
Készítsük el a pácot. Keverjük össze a barna cukrot, a fûszerpaprikát a mustármagot, az oregánót, a sót és a borsot. Forgassuk meg benne az oldalast, amit feldaraboltunk. Fedõ alatt kevés vízzel pároljuk puhára kb. 1,5-2 óra alatt lassú tûzön. Amikor már leválik a csontról, készítsük el a mártást, amivel leöntjük. A mustár, a vörösborecet és a méz keverékét csurgassuk az oldalasra és süssük tovább fedõ nélkül, amíg rá karamallizálódik a máz.
Snidlinges újburgonyával tálaltam.