Mézes-mustáros malachús

2014-04-11

sponsored links



Fûszeres és izgalmas, elomlóan puha hús, sülés közben olyan, de olyan illatokat áraszt...

A pácolás miatt igényel némi elõretervezést, de ezen túl sok munka nincs vele :-)






Mézes-mustáros malachús

Elkészítési idõ: 2 óra + 1 éjszaka pácolás


Hozzávalók:


  • 1 kg bõrös malachús

  • 2 ek. méz
  • 3 ek. mustár
  • 1 ek. ketchup
  • 5 ek. olaj
  • 3-4 cm friss gyömbér finomra reszelve
  • 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
  • só, bors
  • 2 ágacska rozmaring



A pác hozzávalóit egyszerûen összekeverjük - a rozmaring kivételével, amit majd sütéskor adunk csak hozzá. 

A megmosott malachúst alaposan bekenjük az illatos keverékkel, és szorosan letakarva 1 éjszakára hûtõbe tesszük.

Másnap tepsibe emeljük (vagy ha pl. jénaiban pácoltunk, maradhat is benne!), alá- ill. ráöntjük a páclevet, valamint 1 dl vizet, mellétesszük a rozmaringot.

Alufólia alatt 190 fokos sütõben 1,5 órán át pároljuk, majd a fóliát levéve ropogósra sütjük. A sütési idõt nagyban befolyásolja a hús vastagsága valamint az állat életkora, 1 óra párolás után bökjünk bele egy hústût, hogy is állunk, kell-e még párolni.

Szeleteljük fel, és az alatta képzõdött ízletes pecsenyelével és tetszõleges körettel tálaljuk.

Nálunk most egyszerû tepsiben sült burgonya: a cikkekre vágott hámozott burgonyát sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk kevéske olívaolajjal, és sütõpapírral borított tepsin ropogósra sütjük.


Ihlet: Nõk Lapja Konyha 2012. december-2013. január




Folytats a blogon ... www.chefviki.hu/2014/04/mezes-mustaro...

sponsored links

Keres?s