Mézes-mustáros csirkecombok
sponsored links
Hozzávalók:
3 egész csirkecomb
1 dl méz
1 dl mustár (hagyományos)
0,5 dl édes angol mustár
(ha nincs ilyenünk, akkor ehelyett is jó lesz a hagyományos)
1 kk. curry
csirke fûszersó
kevés olaj
Elkészítés:
A csirkecombokat a forgónál ketté vágjuk. Egy sütõtál alját vékonyan kikenjük olajjal, majd a fûszersóval megszórt combokat elrendezzük benne. Egy tálban elkeverjük a mézet, a mustárt és a curryt, majd rákanalazzuk a combok tetejére, elsimítjuk. Kevés vizet öntünk még a hús alá, aztán lefedjük alufóliával, és elõmelegített sütõbe toljuk. Közepes lángnál jó 45-50 percig hagyjuk párolódni. Aztán levesszük a takarást, meglocsoljuk az idõközben keletkezett szafttal a combokat, és még jó negyed órát sütjük, hogy a teteje kicsit megpirulhasson. Én ma petrezselymes újkrumplit kínáltam hozzá, de bármilyen körettel fogyasztható.
Ma ez az új csirkés finomság született kis konyhámban. Nem titok, hogy ebbõl a szárnyas fajtából fogy a legtöbb nálunk, éppen ezért megpróbálom változatosan elkészíteni. Mindig újítok valamit, ritka az, ami kétszer egymásután ugyanúgy kerül az asztalunkra. Nagyon finom repcemézet kaptam, s hozzá a két féle mustár, valamint a kevés curry igazán pikáns, édeskés kombinációt hozott ki végeredménynek.
3 egész csirkecomb
1 dl méz
1 dl mustár (hagyományos)
0,5 dl édes angol mustár
(ha nincs ilyenünk, akkor ehelyett is jó lesz a hagyományos)
1 kk. curry
csirke fûszersó
kevés olaj
Elkészítés:
A csirkecombokat a forgónál ketté vágjuk. Egy sütõtál alját vékonyan kikenjük olajjal, majd a fûszersóval megszórt combokat elrendezzük benne. Egy tálban elkeverjük a mézet, a mustárt és a curryt, majd rákanalazzuk a combok tetejére, elsimítjuk. Kevés vizet öntünk még a hús alá, aztán lefedjük alufóliával, és elõmelegített sütõbe toljuk. Közepes lángnál jó 45-50 percig hagyjuk párolódni. Aztán levesszük a takarást, meglocsoljuk az idõközben keletkezett szafttal a combokat, és még jó negyed órát sütjük, hogy a teteje kicsit megpirulhasson. Én ma petrezselymes újkrumplit kínáltam hozzá, de bármilyen körettel fogyasztható.
Ma ez az új csirkés finomság született kis konyhámban. Nem titok, hogy ebbõl a szárnyas fajtából fogy a legtöbb nálunk, éppen ezért megpróbálom változatosan elkészíteni. Mindig újítok valamit, ritka az, ami kétszer egymásután ugyanúgy kerül az asztalunkra. Nagyon finom repcemézet kaptam, s hozzá a két féle mustár, valamint a kevés curry igazán pikáns, édeskés kombinációt hozott ki végeredménynek.