Mézes-mustáros csirkecomb hasselback burgonyával

2012-12-14

sponsored links


Karácsony- és vendégvárós kaja. Réka baba krumplipürével kapta, és nagyon meg volt elégedve.

Hozzávalók: 1 kg csirkecomb (alsó és felsõ vegyesen), sütõzacskó, a páchoz: 1 dl olívaolaj, 2 evõkanál mustár, 2 evõkanál méz, 2 cm reszelt friss gyömbér, 2 gerezd préselt fokhagyma, só, frissen õrölt bors, a krumplihoz: 1 kg apróbb szemû krumpli, olívaolaj, sültburgonya fûszer, vagy só-pirospaprika-bors keverék.

Elkészítés:
  • A csirke bepácolásával kezdem, ez történhet elõzõ este, én ma 2 órára pácoltam be.
  • A pác hozzávalóit összekeverem egy tálban, és beleforgatom a húst, hagyom pácolódni.
  • A sütõt elõmelegítem 200°C-ra.
  • A sütõzacskót elõkészítem, kb. fél deci vizet öntök bele, majd belerámolom a pácos combokat. Jól lezárom, néhány helyen kilyuggatom a tetejét.
  • 1 órára betolom a sütõbe. Ezalatt a sütõzacskóban csodásan megpuhul, a bõre ...

Folytats a blogon ... scamorza.blogspot.com/2012/12/mezes-m...

sponsored links

Keres?s