Mézes-mustáros csirkecomb hasselback burgonyával
sponsored links
Karácsony- és vendégvárós kaja. Réka baba krumplipürével kapta, és nagyon meg volt elégedve.
Hozzávalók: 1 kg csirkecomb (alsó és felsõ vegyesen), sütõzacskó, a páchoz: 1 dl olívaolaj, 2 evõkanál mustár, 2 evõkanál méz, 2 cm reszelt friss gyömbér, 2 gerezd préselt fokhagyma, só, frissen õrölt bors, a krumplihoz: 1 kg apróbb szemû krumpli, olívaolaj, sültburgonya fûszer, vagy só-pirospaprika-bors keverék.
Elkészítés:
- A csirke bepácolásával kezdem, ez történhet elõzõ este, én ma 2 órára pácoltam be.
- A pác hozzávalóit összekeverem egy tálban, és beleforgatom a húst, hagyom pácolódni.
- A sütõt elõmelegítem 200°C-ra.
- A sütõzacskót elõkészítem, kb. fél deci vizet öntök bele, majd belerámolom a pácos combokat. Jól lezárom, néhány helyen kilyuggatom a tetejét.
- 1 órára betolom a sütõbe. Ezalatt a sütõzacskóban csodásan megpuhul, a bõre ...