Mézes levendulaszirup
sponsored links
Folytatódjon az ehetõ virág-mánia: Jöjjön most a nagy kedvencem, a levendula, s ebbõl is egy könnyen elkészíthetõ, ám annál sokrétûbben felhasználható édesség:a levendulaszirup.
Természetesen nem cukorral, hanem mézzel. Cukorkerülõk nyírfacukorral vagy eritritollal is elkészíthetik. Ha elkészült, hónapokig biztosan eláll, bár biztonság kedvéért nem árt hûtõben tárolni.
Így bármikor elõvehetjük, ha egy fagyit vagy egy pohárkrémet fel szeretnénk vele dobni, de azt gondolom egy pálinkát vagy egy jó pezsgõt sem rontana el..:D Majd beszámolok róla :D
Amúgy a levendula gyógyhatásairól már sokszor írtam, azt még megemlíteném, hogy a stresszoldó és nyugtató hatása mellett, ha túlzásba visszük a használatát, akkor inkább felpörget, mint nyugtat, így jó lesz vele vigyázni! (Terhes kismamáknak pedig egyáltalán nem ajánlott! )