Mézes krémes újra
sponsored links
Méghozzá azért újra, mert már kétszer is szerepelt a blogban Andi jóvoltából. Az elsõ változat Andi anyukájának csodás mézese, a második pedig a csokis krémmel töltött mézes krémes.
Azt hiszem, ez a süti sok helyen hagyományos sütinek számít, így vagyunk ezzel mi is. Mézes bélesként szoktuk emlegetni és ha nincs más ötlet, ez az ami mindig beválik, mindenki szereti. Ezért gondoltam, hogy õ is megérdemel egy külön bejegyzést, bár nagyon hasonlít a fent említett testvéreihez, fõleg Andi anyukájának mézeséhez. Igaz, mi nem szoktunk búzadarát keverni a krémbe, de ettõl még ugyanolyan finom lehet mint az övé.
A sok más finomság mellé anyuék húsvétra készítették el ezt a sütit. Mert nehogy már mézes krémes nélkül maradjunk az ünnepen. :)
Elõször is a tésztát sütötték meg.
Hozzávalók:
- 5 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 2 egész tojás
- 40 dkg liszt
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 evõkanál méz
A vajat a porcukorral, a tojásokkal, a mézzel gõz felett kikeverték. Még melegen hozzáadták a lisztet, a szódabikarbónát és összegyúrták. Három cipóra osztották, mindhárom cipót egyforma téglalap alakúra nyújtották és megvajazott, lisztezett tepsi hátán egyenként világosra megsütötték (180 fokra elõmelegített sütõben).
Amíg a lapok hûltek, összeállították a krémet.
Hozzávalók: ...