Mézes krémes
sponsored links
Minden kedves olvasómnak kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!
Hozzávalók:
A lapokhoz:
15 dkg porcukor
2 evõkanál méz
5 dkg zsír
1 tojás
2 és fél evõkanál tej
1 kávéskanál szódabikarbóna
45 dkg liszt
A krémhez:
6 dl tej
3 és fél evõkanál búzadara
10 dkg porcukor
15 dkg vaj
Az összeállításhoz: baracklekvár
A tetejére: 10 dkg étcsokoládé
A liszt kivételével a hozzávalókat elkeverjük és alacsony hõfokon összeolvasztjuk. Még melegen hozzáadjuk a lisztet és összegyúrjuk a tésztát. Négy részre osztjuk, és fél óráig pihenni hagyjuk. Vékonyra kisodorjuk és egy sütõpapírral bélelt sütõlapon egymás után megsütjük a lapokat. (Vegyük figyelembe hogy a mézes tészta hûlés közben keményedik, tehát ne süssük túl!)
A tejhez hozzáadjuk a búzadarát és sûrûre fõzzük, majd hagyjuk kihûlni. A vajat habosra keverjük a porcukorral, beleöntjük a darakrémet és kihabosítjuk. A krémet kettéosztjuk, egyik felét az alsó tésztalapra rákenjük, majd rátesszük a második lapot, amit baracklekvárral megkenünk. Erre jön a harmadik lap, rákenjük a krém másik felét és beborítjuk a negyedik lappal. A csokoládét felolvasztjuk, és a sütemény tetejére simítjuk. Egy napig hagyjuk puhulni, majd meleg vízbe mártott késsel felszeleteljük.