Mézes krémes
sponsored links
Csabi barátom megkínált a múltkor ezzel a finom sütivel és aztán a receptet is megkaptam tõle (nagy nehézségek árán). Van már a blogon mézes zserbó recept, de ez sokkal finomabb, A tésztájával nagyon könnyû dolgozni, így nem kap agyvérzést az ember, mire a mézes lapokat kinyújtja és megsütni. Érdemes próbálkozni vele, tényleg nagyon finom.
Hozzávalók:
Tészta:
8 dkg margarin
10 dkg cukor
4 evõkanál méz (ezeket lassú tûzõn langyosra fõzni, majd beleteszünk)
2 tojást
40 dkg lisztet
1 kiskanál szódabikarbónát (három lapot kell sütnünk)
Krém:
fél liter tej
1 csomag vaníliás puding
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
sárgabaracklekvár
Máz:
2 evõkanál kakaó
20 dkg porcukor
4 evõkanál forróvíz
5 dkg vaj (ezeket gõz felett összemelegíteni és mehet a tetejére)
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból összeállítjuk a tésztát, majd megsütjük a lapokat. Elkészítjük a krémet, egyszerûen megfõzzük a pudingot, majd habosra keverjük a margarint a porcukorral és a kihûlt pudinggal.
A krémmel megtöltjük a lapokat úgy, hogy sárgabaracklekvár is kerüljön a krém alá.
A kész süteményt bevonjuk a mázzal, majd pár órát pihentetjük, hogy puhuljon és tetszõlegesen felvágjuk.