Mézes krémes

2011-04-26

sponsored links



Nagy kedvenc a krémes. Mindenki szereti. Lágy könnyû habkrém, éppenhogycsak édes tejszín és kicsit kesernyés csokoládé a tetején.
Jó párszor sütöttem már krémest. Franciát, simát. A francia krémesnek rajtam kívül senki nem eszi a tetejét, mit mondjak én jóllakok a tetõkkel és a tepsi végére szó szerint émelygek:)))).
A sima krémesrõl meg hiányolják a habot:)
Böbsi csinált mézes francia krémest, gondoltam kipróbálom. Nem akartam a krémbe vajat tenni, így maradtam a megszokott krémes krémjénél, amit Gondaanyutól kölcsönöztem.
Nagyon finom és tényleg remegõs a krém. És ami a lényeg, hihetetlenül könnyen szeletelhetõ. A mézes tészta nagyon jól megpuhul másnapra, a krém jól megszilárdul. Abszolút siker minden téren.

Ez most húsvétra készült, de anyák napjára a maminak ilyet fogok sütni, hagy kínálja meg szobatársait és a nõvéreket is az otthonban.




Recept és elkészítés:
Tészta: (Böbsitõl)

10 dkg cukor
5 dkg vaj
1 ek méz
Ezeket összemelegítjük

30 dkg liszt
1 tojás
1 tojás sárgája
1 kk szódabikarbóna

A mézes keveréket ha kihûlt, összekeverjük a többi hozzávalóval.Tésztát gyúrunk és folpackba csomagolva hûtõben pihentetjük kb. 1 órát. Ezután két lapot nyújtunk olyan méretûre, amilyen tepsiben vagy formában összerakjuk majd a sütinket. 180 fokon 7-8 perc alatt megsütjük a lapokat.

Krém (Gondaanyutól)

4 zacskó vaníliás pudingpor
8 tojásfehérje
1 liter víz
30 dkg cukor
vaníliakivonat
fél liter Hulala

A pudigokból a vízzel és 10 dkg cukorralkrémet fõzünk. Amíg fõ a tojásfehérjéket felverjük 20dkg cukorral és a felfõzött pudingos krémmel összekeverük, kicsit még a gázon hagyjuk tartalék lángon, amíg alaposan összekeverjük, vigyázva nehogy összetörjön. A mézes lapot belehelyezzük a tepsibe , rákenjük a meleg krémet és hûtõbe teszzük. Amíg hûl felverünk fél liter Hulala tejszínt és a kihûlt krémre kenjük. Befedjük a másik lappal és csokimázzal vonjuk be.

Folytats a blogon ... gondaanyu.blogspot.com/2011/04/mezes-...

sponsored links

Keres?s