Mézes-joghurtos sajttorta.
sponsored links
Megint sajttorta, és megint egy kicsit másképpen. Most éppen cukor helyett mézzel készítve, és szép lassan, gõzfürdõben sütve. Saját készítésû fahéjjal ízesített pitypang mézet használtam, és ettõl valami fantasztikusan finom lett a torta.(persze biztosan virágmézzel, vagy akác mézzel is nagyon finom) Mivel ovális formában sült a torta, így tálaláskor nem szeletelve tálaltam, hanem kanállal szedtem süteményes tányérokra. Az elõsütött kekszes alap, és a mézzel ízesített mascarponés-joghurtos töltelék, majd a tetejére csorgatott méz, és pörkölt mandulaforgács valami fantasztikus ízvilágot alkotott. Lehet kicsit hosszadalmasnak tûnik a sütési idõ, de az elkészült torta mindenképpen kárpótol bennünket. Nagy elõnye még ennek a sajttortának, hogy pl. elõzõ nap elkészíthetjük, majd a hûtõben akár egy-két napig is eltartható. Így pl. az ízek is jobban összeérnek, és a sütésre szánt idõt, is jobban betudjuk osztani, majd ebédnél, vagy éppen vacsoránál, csak elõ kell a hûtõbõl varázsolni ezt a finom tortát.
Hozzávalók:
10 dkg Gyõri Édes keksz
8 dkg vaj
8 dkg mandulapehely
50 dkg mascarpone
180 ml natúr joghurt
180 ml méz
2 db tojás (nagy) ...