Mézes-gyömbéres sertéssült

2014-05-30

sponsored links



Oh, ez a pác mennyire jó lett... Édes és sós és pikáns egyszerre...

Méz, gyömbér, narancslé, fehérbor, Worchester szósz csodás harmóniában. Ez a hússzelet még tepsiben sült, s az alatta keletkezõ pecsenyelevet beforraltam, de nem kellene róla elfelejtkezni a grillszezon közepén sem :-)





Mézes-gyömbéres sertéssült

Elkészítési idõ: 1,5-2 óra + egy éjszaka pácolás


Hozzávalók:


  • 1 kg csontos, bõrös malachús (comb)
  • 1 nagy narancs leve
  • 1-1,5 dl fehérbor
  • 0,5 dl olaj
  • 2-3 ek. méz
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 5 cm friss gyömbér finomra reszelve
  • 1-2 ek. Worchester szósz
  • só és bors



A pác hozzávalóit összekeverjük egy akkora tálban, amibe belefér a hús. Alaposan megforgatjuk a páclében, majd lefedjük, és néhány órára, de legjobb, ha egész éjszakára hûtõbe tesszük.

Ha sütõben sütjük, páclével együtt, fólia alatt pároljuk a húst puhára 200 fokon, majd a fóliát levéve süssük aranyszínûre. A keletkezett páclevet szûrjük át, és takaréklángon forraljuk be felére.

Ha grillre tesszük, emeljük ki a páclébõl, kicsit csepegtessük le, majd így süssük aranyszínre. Sülés közben kenegethetjük a páclével, a maradékot pedig forraljuk be felére takaréklángon!

Tetszõleges körettel - nálunk most petrezselymes újkrumpli - tálaljuk.


Inspiráció: Max és Csilla :-)




Folytats a blogon ... www.chefviki.hu/2014/05/mezes-gyomber...

sponsored links

Keres?s