Mézes-gyömbéres karaj lassan sütve
sponsored links
A komótos vasárnap délelõttökre ajánlom ezt a fogást. Amikor nem szaladtok sehová és nem kell foglalkoznotok semmivel, csak lógatjátok a lábatokat, néha benéztek a sütõbe és végül fölfaljátok azt, amit elkészítettetek. ?
Elkészítési idõ: 3 óra
Hozzávalók 2-3 személyre:
1,5 kg csontos sertéskaraj
4 ek. méz
6 gerezd fokhagyma
1 db hüvelykujjnyi gyömbér
frissen õrölt borskeverék
só
- A csontos karajt egészben hagyjuk és készítünk rá egy pácot. 4 ek. mézet keverjünk össze 1 hüvelyujjnyi megtisztított, lereszelt gyömbérrel és 6 gerezd zúzott fokhagymával.
- Elsõ lépésben a karajt sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Nálunk ez kb. 1 tk. só volt és 10 tekerésnyi frissen õrölt bors volt.
- Majd egy tûzálló tepsibe tesszük a húst és bekenjük minden oldalát alaposan a fent elkészített páccal.
- Ha van idõtök, akkor egy éjszakát pihentessétek a hûtõben a húst, ha pedig nincs, akkor irány a sütõ 140 °C-on 3 órányi lassú sütés kezdõdik.
- A van húshõmérõtök, akkor folyamatosan tudjátok követni a sülés folyamatát. Én nagyon elégedett vagyok a kis kütyünkkel. Bécsben a kedvenc konyhaboltomban tettem rá szert.
Ameddig pedig vártam, hogy elkészüljön a sültem a Magyar Konyha legújabb számát lapozgattam.
- Köretként rozmaringos burgonyát készítettem a húshoz. Semmi extra. Megmossuk a krumplit, nagyobb szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és friss rozmaringgal megszórjuk és egy kis libazsírral meglocsoljuk. A hús sütésének utolsó órájában betesszük egy külön tálban mellé sülni és elkészül a köret is, mire megsül a hús.
További ötletekért és finomságokért tartsatok velem a következõ oldalakon:
vagy
Nyomtasd ki a bejegyzést!