Mézes gyömbéres céklachutney

2012-08-05

sponsored links


Ritkán készítek chutney-t. Vagy csatnit? Egészen fantasztikusakat is kóstoltam már, de volt ami egyáltalán nem sikerült. (Az egy rebarbarából készült volt, de szerintem ott a kardamom volt ludas)
Ez a cékla chutney viszont fejedelmi lett, köszönhetõen a remek fûszerezésnek és az itt-ott felbukkanó gyömbér daraboknak, amitõl igazán pikáns lett. Remekül megy vörös sült húsokhoz, mondjuk egy kacsához, de leginkább sült kacsmájhoz, finom foszlós kaláccsal. Zsenge céklából a legfinomabb.
Mostanában gyakran jövök befõzõs poszttal, ennek az az egyszerû oka, hogy  most leginkább ez foglalkoztat. A nyár ízeit üvegbe zárni. Ez a recept egy cetlirõl került elõ, a kipróbálandó receptek közé raktam el elég régen. Az eredeti leírás chilit is tartalmaz, de azt kihagytam belõle, mert az a nem szeretem kategória, de aki szereti, az nyugodtan tegyen bele, viszont anélkül is nagyon finom.

Hozzávalók:
3-4 db közepes méretû cékla (kb. 70 dkg), 3-4 db salotta hagyma vagy 1 db kisebb vöröshagyma (kb. 10 dkg), 1 kisebb darab gyömbér (5 dkg), 1-2 evõkanál méz (kb. 25 dkg) , fél kávéskanál õrölt koriander, ugyanennyi ...

Folytats a blogon ... vaniliaakonyhaban.blogspot.com/2012/0...

sponsored links

Keres?s