Mézes GYIK
sponsored links
Ilyenkor, az alaplé-fõzés, a diópucolás, mákdarálás és az aprósütemény sütés idõszakában sokan keresnek meg azzal, hogy adjak nekik valamilyen mézeskalács receptet. Odaadom, õk pedig általában nem sütik meg, a következõ évben ugyanúgy elkérik, és minden alkalommal felteszik az alapvetõ kérdést, hogy "na és mire kell vigyázni?".
Most megválaszolom a leggyakoribb GYIK-ot, azaz a Gyakran Ismételt Kérdést. Hátha egyszer mégis megsütik.
Csak arra kell vigyázni,
- hogy a sütés elõtt döntsük el, puha vagy kemény mézest szeretnénk-e. A puhában több a vaj és a szódabikarbóna.
- hogy õszintén gondoljuk át, van-e megfelelõ állóképességünk és logisztikai képességünk a kivitelezéshez
- hogy legalább fél napig pihentessük az összegyúrt tésztát
- hogy a sütõ ne legyen forró, mert hamar megég a tészta, de mérsékelt meleg se legyen, mert akkor meg ráér dagadozni
- hogy folyamatosan járõrözzünk a sütõ ablaka elõtt, ha van, ha nincs, vágassunk rá, mert fontos, hogy amint kap egy kis piros színt a sütemény, azonnal ki kell kapni
- hogy a tojás sárgáját, amellyel megkenjük a kiszaggatott sütit, jól keverjük el, vagy akár le is szûrhetjük,mert akkor nem lesz fehérjecsomó benne, ami ráragad az ecsetre és csúnyán rásülhet a tésztára
- hogy mielõtt betoljuk a sütõbe, fúrjunk ...