Mézes füge

2011-09-22

sponsored links


Friss fügéhez ritkán szoktam hozzájutni. Kivételt képez ez alól, ha éppen nyár végén vagyunk Horvátországban (ez az utóbbi évekre nem jellemzõ), vagy - most már szerencsére!! - ha az Alföldrõl kapok egy kis hazait. Ez a kis ebéd utáni desszert isteni csemege, fantasztikus ízvilág!! A recept nem bonyolult, kb fél óra alatt el is készül. A fotó nem lett a legjobb, de mivel annyira finom, nem akartam kihagyni.

5 db friss füge
2 ek méz
1 tk ánizs (egész)
2 dió

A fügét megmosom, és 4-be vágom úgy, hogy az alja ne essen szét. Egy kis tüzálló tálban elrendezem.
A diót nagyobb darabokra vágom. Az ánizsmagokat mozsárban durvára töröm. A mézet egy kis lábasban megolvasztom és ...

Folytats a blogon ... labdarozsa.blogspot.com/2011/09/mezes...

sponsored links

Keres?s