Mézes-diós kalács teljes kiõrlésû verzióban, pillecukros forró csokival

2011-12-04

sponsored links



Nos, azzal kezdeném, hogy én személy szerint nem vagyok oda a bejgliért, nem is sütök sosem, ha mégis arra vetemedném, hogy megkóstolom valakiét, akkor csak a diós verziót vagyok hajlandó. Ez a recept itt, egy alternatív bejglinek mondható, mert nagyon hasonlít arra, mégis inkább kalács, abból is az egészségesebb változat.
Az eredeti recept a Nova szakácskönyvek sorozat Édességek címû részében található, amit jelentõsen átalakítottam. Gondoltam, ha már úgysem vagyok olyan fakír, hogy karácsony környékén messzirõl kerülgessem a cukros és finomlisztes sütikéket, addig is picinykét megtartóztathatjuk magunkat, mert ez a kalács azért mégsem hízlal annyira. Extra cukor nincs benne, csak méz, lisztbõl is csak teljes kiõrlésût tartalmaz, ami persze nem jelenti azt, hogy a kalóriatartalma alacsonyabb volna, a szervezetünk mégis jobban barátkozik vele.
Tudom, hogy a fentieknek ellentmond a hozzá tálalt forrócsoki, a borrrrrzasztóan egészségtelen pillecukorral, de mint mondtam egyrészt nem vagyok teljesen fakír, másrészt nagyon fincsi volt így együtt a borongós téli estén, amikor betoltuk. :) A forró csoki, a Valentin napra készült fahéjas finomság volt, hozzá a pillecukrot házilag készítettem kis vaníliával ízesítve. 

Mézes-diós reformkalács

Hozzávalók egy kb. 25 cm hosszú formához: ...

Folytats a blogon ... jepatojtavan.blogspot.com/2011/12/mez...

sponsored links

Keres?s