Mézes-diós hecsedli lett az Év fagylaltja Soltvadkerten
sponsored links
Soltvadkert, 2014. június 2., hétfõ (MTI) - Egy mézes-diós hecsedlifagylalt érdemelte ki az Év fagylaltja 2014 címet Soltvadkerten, ahol hétfõn több mint ötven fagylalt közül választotta ki a gyõztest a zsûri.
A zsûri tagjai a megmérettetésre benevezett kreációkat bírálják az Év fagylaltja versenynek otthont adó Szent Korona Cukrászdában Soltvadkerten 2014. június 2-án. MTI Fotó: Bugány János |
Bírálatra váró kreáció az Év fagylaltja versenynek otthont adó Szent Korona Cukrászdában Soltvadkerten 2014. június 2-án. MTI Fotó: Bugány János |
A gyõztes fagylaltkülönlegességet a budapesti Frer Cukrászda társtulajdonosa, Erdélyi Balázs alkotta. A hagyományokat és az újító szellemet harmonikusan ötvözõ mézes-diós hecsedlifagylalt a kézmûves, szabadon választott kategóriában nemcsak a szakmai zsûri, hanem a közönség szerint is kiérdemelte a legjobbnak járó elismerést és ezzel a nagydíjat.
A kategória elsõ alkalommal odaítélt nívódíját a szegedi A Cappella Cukrászda és Kávéház kapta.
Pataki János, a hazai cukrász ipartestület, valamint a Cukrász-, Fagylalt- és Csokoládékészítõk Világszövetsége elnöke a helyszínen az MTI-nek elmondta: az idei 56 fagylalt 28 cukrász munkáját és kreativitását dicséri. A közönséget és a szakmát egyaránt képviselõ zsûri a gasztronómiai élmény és a látvány összhangja alapján hozta meg döntését.
Az indulók kötelezõ feladata túrófagylalt készítése volt gyümölcsrétegekkel. A szabadon választott alkotásoknál annyi volt a megkötés, hogy lehetõleg természetes alapanyagokból készüljenek.
A trendekrõl Pataki János elmondta: minden eddiginél több volt a tavalyi gyõztes vörösboros málnához hasonló, összetett ízvilágú fagylalt.
MTI