Mézes csirkemell kivi - mangó salsával

2014-03-10

sponsored links

Egy kis napfény, a nyár íze, mert nagyon, de nagyon vágyunk már rá:) És egy kis egzotikusság a konyhában:)


Hozzávalók (2 személyre): 50 dkg kicsontozott csirkemell, 4 kivi, 1 mangó, 1 hagyma,  fél csípõs paprika, friss petrezselyemzöld, 4 ? 5 evõkanál méz, 1 citrom leve, só, bors, kevés olaj.
Elkészítése:
  1. Elõkészítjük a hozzávalókat: a megmosott csirkemellet, a meghámozott kivit és mangót, a citromot, a mézet, a csípõs paprikát, a petrezselyemzöldet.
  2. A meghámozott kivit kis kockákra vágjuk.
  3. A meghámozott kivit elõször bevagdaljuk hosszában, majd keresztben, így a kockák, kis segítséggel könnyen leválnak a magról.
  4. A hagymát finomra aprítjuk.
  5. A mézet és a citromlét forró víz fölé tartva összekavarjuk.
  6. A kivit, a mangót, a hagymát összekavarjuk, hozzáadjuk a finomra aprított csípõspaprikát és petrezselyemzöldet, s rálocsoljuk a mézes ? citromos öntet felét, amíg a hús sül állni hagyjuk.
  7. A húst nagyobb szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megkenjük a megmaradt mézes ? citromos öntettel.
  8. A mézes ? citromos öntettel megkent csirkemelleket kevés olajon pirosra sütjük, ha szükséges sütés közben még megkenjük az öntettel.

Megjegyzés: Serpenyõ helyett grillen is megsüthetjük a húst, így még finomabb, pirosabb lesz.

Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2014/03...

sponsored links

Keres?s