Mézes csirkemell kivi - mangó salsával
sponsored links
Egy kis napfény, a nyár íze, mert nagyon, de nagyon vágyunk már rá:) És egy kis egzotikusság a konyhában:)
Hozzávalók (2 személyre): 50 dkg kicsontozott csirkemell, 4 kivi, 1 mangó, 1 hagyma, fél csípõs paprika, friss petrezselyemzöld, 4 ? 5 evõkanál méz, 1 citrom leve, só, bors, kevés olaj.
Hozzávalók (2 személyre): 50 dkg kicsontozott csirkemell, 4 kivi, 1 mangó, 1 hagyma, fél csípõs paprika, friss petrezselyemzöld, 4 ? 5 evõkanál méz, 1 citrom leve, só, bors, kevés olaj.
Elkészítése:
- Elõkészítjük a hozzávalókat: a megmosott csirkemellet, a meghámozott kivit és mangót, a citromot, a mézet, a csípõs paprikát, a petrezselyemzöldet.
- A meghámozott kivit kis kockákra vágjuk.
- A meghámozott kivit elõször bevagdaljuk hosszában, majd keresztben, így a kockák, kis segítséggel könnyen leválnak a magról.
- A hagymát finomra aprítjuk.
- A mézet és a citromlét forró víz fölé tartva összekavarjuk.
- A kivit, a mangót, a hagymát összekavarjuk, hozzáadjuk a finomra aprított csípõspaprikát és petrezselyemzöldet, s rálocsoljuk a mézes ? citromos öntet felét, amíg a hús sül állni hagyjuk.
- A húst nagyobb szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megkenjük a megmaradt mézes ? citromos öntettel.
- A mézes ? citromos öntettel megkent csirkemelleket kevés olajon pirosra sütjük, ha szükséges sütés közben még megkenjük az öntettel.
Megjegyzés: Serpenyõ helyett grillen is megsüthetjük a húst, így még finomabb, pirosabb lesz.