Mézes cseresznyedzsem

2014-06-14

sponsored links









Már nagyon régóta szerettem volna kipróbálni, hogy milyen, amikor az ember lánya úgy tesz el gyümölcsöt, ahogy a régiek . Semmi adalék, semmi tartósítószer, csak a gyümölcs és egy kis plusz. :) Most, hogy már hárman vagyunk, épp itt volt az ideje, hogy elhagyjam a dzsemfixet, befõzõcukrot (bár asszem ilyet életemben egyszer használtam) és minden olyasmit, ami nélkül még vígan lehet finom lekvárokat, dzsemeket, befõtteket eltenni. Itt az elsõ cseresznyedzsem. ...kis mézzel és citrommal. Kellemesen édes és nagyon-nagyon gyümölcsös. :)






Hozzávalók 6 db 395ml-es üveghez:
3,5 kg tisztított, magozott cseresznye
20 dkg méz
1 citrom leve


  1. A cseresznyét, mézet és citromlevet nagy lábosba tesszük. Kis/közepes lángon idõnként megkeverve elkezdjük felfõzni.
  2. Mikor a cseresznye összeesett és levet eresztett egy krumplinyomóval kicsit megtörjük a gyümölcsöt. Óvatosan, nem kell pépesíteni. :)
  3. Most már gyakrabban ránézünk, sûrûbben kevergetjük, nehogy lekapjon. Ha kellõképp besûrûsödött -ez nekem ~4 óra fõzés volt-, tiszta, száraz üvegekbe szedjük. Az üvegeket lezárjuk, majd fejtetõre állítjuk 5 percre. Ezután egy napra száraz dunsztba tesszük õket, majd mehetnek a kamrapolcra. :)







    Folytats a blogon ... konyhaninnenkertentul.blogspot.com/20...

    sponsored links

    Keres?s