Mézes-citromos körteleves
sponsored links
Ahogy nõ a kis körtefa a kertünkben, évrõl évre egyre többet terem. Az idei termés nagy részét frissen falatoztuk, majd pár darabból egy könnyû levest is készítettem. Nagyon egyszerû, és cukor helyett most méz került bele, valamint egy kevés citromlé az, ami pikánssá teszi.
Hozzávalók 3 fõre:
*4 nagyobb körte
*1 kezeletlen citrom felének a leve
*1 csipet só
*2 ek méz
*0,5 kk õrölt fahéj
*4-5 szem szegfûszeg
*1 púpos ek vaníliás pudingpor
*1 dl krémes tejszín
A körtéket meghámozzuk, magházukat kivágjuk és annyi vízben, ami épp ellepi, puhára fõzzük. ízesítjük a frissen facsart citromlével, mézzel, fahéjjal, szegfûszeggel, sóval.
A pudingport a tejszínnel csomómentesre keverjük, majd a levesbõl mert pár evõkanál forró lével felhígítjuk, és a levesbe csorgatjuk.
Ha kellõképpen besûrûsödött, akkor elzárjuk és kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.