Mézes citromos fûszeres csirkecombok
sponsored links
Hozzávalók:
6 db csirkecomb
1 evõkanál só (kicsit durvább)
1 csapott evõkanál nádcukor
1 citrom reszelt héja
1,5 teáskanál szemes feketebors
7 db szegfûbors
1 teáskanál köménymag
4 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál õrölt pirospaprika
2 evõkanál méz
1 citrom leve
A csirkecombokat megmostam, szárazra töröltem.
A sót, cukrot és citromhéjat összekevertem, ezzel megszórtam a combokat minden oldalukról. Egy tepsibe raktam, folpack fóliával letakartam, és beraktam egy éjszakára a hûtõbe.
Másnap a borsot, szegfûborsot, köménymagot egy lábaskában szárazon kissé átmelegítettem (nem kell soká). Egy mozsárba tettem, összetörtem, hozzáadtam a zúzott fokhagymát, pirospaprikát, mézet és a citromlevet.
A csirkecombokat kivettem a hûtõbõl, hideg vízzel lemostam róluk a citromhéjas sót, újra szárazra törölgettem. A citromleves-mézes-fûszeres keverékkel bekentem õket, és egy tepsibe raktam (lehet alá sütõpapírt tenni, én egy kerámia sütõtálba raktam, papírt nem tettem alájuk).
200 fokos elõmelegített sütõbe raktam, és kb. másfél órát sütöttem - amíg szép pirosra nem sült.
Házi kenyérrel (amit megpirítottam kenyérpirítóban, majd bedörzsöltem fokhagymagerezddel) és salátával tálaltam.
(A recept ötlete egy Lidl-s reklámújságból van - kicsit módosítva.)